Susret je organizirao Mješoviti pjevački zbor umirovljenika "Vid Rukavina" Karlovac

Sedam zborova nastupilo na 6. Međužupanijskom susretu zborova umirovljenika

VIŠE IZ RUBRIKE

    Mješoviti pjevački zbor umirovljenika "Vid Rukavina" iz Karlovca organizirao je večeras u Domu Oružanih snaga "Zrinski" 6. Međužupanijski susret zborova umirovljenika. Nastupili su Pjevački zbor umirovljenika Čakovec, Hrvatsko pjevačko društvo "Klek" Ogulin, Pjevački zbor umirovljenika Prelog, Pjevački zbor umirovljenika Pula, Mješoviti pjevački sastav "Lovor" KUD-a "Korana" Slunj, Ženski pjevački zbor "Vila" Duga Resa i Mješoviti pjevački zbor umirovljenika "Vid Rukavina" Karlovac. Voditelj i dirigent karlovačkog zbora Ratko Pogačić rekao je da je to svojevrsna smotra glazbenog stvaralaštva umirovljenika u ovom dijelu Hrvatske.

    -Mi se možemo pohvaliti da je naš zbor najbrojniji od svih koji su nastupili na susretu. Moramo se pohvaliti da imamo odlične uvjete za rad, imamo lijepe prostorije, dobro radimo i zadovoljni smo. Imamo jedan divan repertoar, koji nije običan repertoar. Gajimo koncertnu glazbu, autorsku glazbu našeg kraka, naravno etno glazbu, narodnu glazbu u obradi, a izvodimo i zabavne i rock obrade. Prema drugim ansamblima, koji su nastupili na susretu, mi smo jednu stepenicu više. Oni pjevaju uglavnom dvoglasno, a mi pjevamo četveroglasno i višeglasno, rekao je voditelj i dirigent Mješovitog pjevačkog zboa umirovljenika "Vid Rukavina" Ratko Pogačić.
    U ime Grada Karlovca 6. Međužupanijskom susretu zborova umirovljenika prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.