Prvi Karlovački

SDP predstavio kandidate za izbore – Stjepan Mikulandrić za župana, Ivana Salopek Šumonja za njegovu zamjenicu

Autor: Anamarija Radočaj

30.03.2021

Izbori

Stjepan Mikulandrić i Ivana Salopek Šumonja kandidati su SDP-a za župana i zamjenicu župana Karlovačke županije. Podršku im je danas u Karlovcu dao predsjednik stranke Peđa Grbin koji nije zadovoljan gospodarskim razvojem Karlovačke županije.

-Županije bi se trebale brinuti o ravnomjernom gospodarskom razvoju cijelog svog područja. Karlovačka županija to ne radi, već je posao gospodarskog razvoja prepustila općinama i gradovima, a oni to pak ne rade podjednako uspješno. S jedne strane imate one poput Kamanja ili Ogulina koji posao rade odlično, stvaraju nova radna mjesta, privlače investitore, a imate i druge poput Ozlja koji stagniraju u prostoru i vremenu. U ovu kampanju ulazimo govoreći o gospodarstvu bez čijeg razvoja nema prosperiteta, kazao je Grbin.

Kandidat za župana Stjepan Mikulandrić sadašnju županijsku vlast nazvao je tromom i neučinkovitom. Smatra da je županiji potrebna promjena.

-Kako drugačije protumačiti činjenicu da županijski aparat koji ima 116 zaposlenika na čelu sa svojim vodstvom nije u stanju svojim korisnicima razdijeliti sredstva u visini proračuna jednog grada, npr. Duga Rese. Jedna četvrtina, odnosno 48 milijuna kuna ostala je neutrošena i ostala je višak na kraju godine što je nedopustivo. U vođenju županije potrebna je nova strast, više discipline i više rada. Svega toga HDZ-ova vlast na razini županije nema. Moja slika županije je slika ljudi koji su svojim radom spremni vraćati povjerenje građana i stvarati županiju koja priliči vremenu u kojem živimo, rekao je Mikulandrić.

Svjestan je, kako kaže, zapošljavanja po kriteriju podobnosti, ali ne sumnja u profesionalnost dijela kadrova u Županiji.

-Njihov potencijal i ideje ostaju neiskorištene. Znate da te kadrove ne možete jednostavno otpustiti, ali ih možete prerasporediti. Ima tamo korisnih ljudi, samo je pitanje jeste li čovjeku dali priliku ili ste ga u prilici ograničili. Ima i dobrih stvari i to treba nastaviti i ne treba to osporavati, kazao je kandidat za župana te dodao da planira više raditi na povlačenju europskih novaca te investicija.

Zamjenica ogulinskog gradonačelnika i kandidatkinja za zamjenicu župana Ivana Salopek Šumonja pohvalila se projektima grada Ogulina unatrag četiri godine, no istaknula je kako ih je Karlovačka županija često puta ignorirala.

-Često puta u četverogodišnjem mandatu smo nailazili na ignorantski stav prema Ogulinu. Razlog tome je politikanstvo. HDZ je grad Ogulin na čelu sa SDP-om namjerno zaobilazio i u nekim situacijama nisu htjeli ili nisu smjeli pomoći. Usprkos svim problemima mi smo primjer koji je uspio i moj glavni motiv je da županija bude predvodnica u gospodarstvu i ostalim segmentima, rekla je Salopek Šumonja.