Prvi Karlovački

SDP-ovci organizirali akciju „Prevencijom do zdravlja“

07.09.2019

Politika

Županijska organizacija SDP-a organizirala je danas u Karlovcu jednu od svojih akcija „Prevencijom do zdravlja“. Na Trgu hrvatskih branitelja, na gradskoj tržnici organizirali su mjerenje šećera i kolesterola u krvi.
Predsjednik Županijske organizacije Ivan Vuković je naglasio da akcija osmišljena da pomogne građanima da saznaju kakvo im je zdravstveno stanje.
Usput želimo skrenuti pozornost na SDP-ove politike, zdravstvenu politiku prije svega. Vidite i sami u kakvom je stanju zdravstvo, medicinske sestre štrajkaju, doktori bježe iz države… Mislimo i SDP drži do toga da treba stvari mijenjati stubokom na način da ljudima skrenemo pažnju na okruženje u kojem žive i da na osnovu toga napravimo jedan pritisak prema državi da konačno shvati da bez zdravlja i zdravih građana nema budućnosti, poručio je Vuković.
Akciji u Karlovcu se pridružio i dr. Jurica Kravaršćan naglasivši da se nada dobrom odazivu građana.
Stranka provodi niz akcija koje stranka provodi na razini države povodom prevencije zdravlja zato što se Hrvatska danas još uvijek svrstava među europske zemlje s visokim mortalitetom od kardiovaskularnih bolesti , dijabetesa, arterijske hipertenzije, gdje se na razini primarne prevencije i edukacije pacijenata može jako puno napraviti, da se spriječi pobol i mortalitet. Nadamo se da će akcija biti dobro popraćena i da ćemo pomoći, rekao je.
Red se na štandu stvorio vrlo brzo, jer su brojni uglavnom stariji građani htjeli provjeriti tlak i šećer u krvi. (kb)

Foto: Igor Čepurkovski