Prvi Karlovački

SDP-ov Stjepan Mikulandrić: “Pred nama je detaljna analiza izbornih rezultata i priprema za unutarstranačke izbore”

Autor: Sunčica Laić

31.05.2021

Politika

SDP-ov kandidat za župana i v.d. predsjednika županijskog SDP-a, Stjepan Mikulandrić osvrnuo se danas na održane lokalne izbore.

-Zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su mi dali potporu u ovom drugom krugu. Sama kampanja je s moje strane bila na jednoj razini sa kojom sam smatrao da ne smijem dodatno zagaditi politiku biračima, da se treba ponašati na jednoj civiliziranoj razini, da u komunikaciji sa svojim suparnicima treba zadržati jedno dostojanstvo kako ne bi povrijedili ljude i kako bi na neki način prema biračima poslali poruku da smo ozbiljni i odgovorni ljudi, izjavio je.

Osvrnuo se i na predstojeće konstituiranje Županijske skupštine.

SDP ima osam vijećnika, na zajedničkoj listi imamo još jednog HSS-ovog vijećnika. Sastav naših vijećnika je daleko ozbiljniji i odgovorniji u odnosu na prošli mandat i mislim da će nam to biti glavna poluga u borbi za osvajanje, odnosno pridobivanje biračkog tijela za iduće izbore.  Nadam se ovaj put da će možda HDZ na čelu sa županicom dati daleko više konkretnijih sugestija, prijedloga i projekata i da će nam to biti dodatni razlog i obaveza da to podržimo. Mi smo i u prošlom sazivu kada smo smatrali nešto pozitivnim to i podržali i digli ruku za to, a sada ćemo još i više ako toga bude. No, bit ćemo kritični, jer ako nemate kritike i kontrolnog mehanizma onda dolazi do opuštanja i do samovolje.

Ono s čime nisam mogao biti u kampanji zadovoljan to je da smo imali “poplavu” ministara iz Zagreba, da su skoro svaki dan dolazili i otvarali radove, da bi se ti radovi onda zatvarali ili za neke još nisu stvoreni uvjeti jer traje žalbeni postupak. To je prema meni neodgovoran odnos prema biračkom tijelu. Volio bih da ti radovi u najskorije vrijeme počnu i da građani dobiju ono što im je obećano, istaknuo je.

Što se SDP-a tiče, rekao je kako je pred njima detaljna analiza izbornih rezultata i priprema za unutarstranačke izbore koji će biti od listopada pa do polovice prosinca.

Naglasio je kako kao stranka nisu bili dobro kadrovski posloženi, te će ubuduće raditi na jačanju infrastrukture i kadrovski i organizacijski. Podsjetio je kako je u karlovačkom SDP-u svojevremeno bilo i do 500 ljudi, te kako im sada predstoji u tri mjeseca s ekipom koja ima oko 110 članova sve dobro izanalizirati i preposložiti se.