PU karlovačka

Savjeti za sigurnu vožnju

VIŠE IZ RUBRIKE

U prometu opreza i strpljenja nikad dosta

Obilascima i stalnim djelovanjem, policija nastoji rješavati moguće zastoje i probleme u prometu

U želji da se promet odvija što sigurnije i uz što manje štetnih posljedica upućujemo vozače, ali i ostale sudionike na dodatni oprez i strpljenje, prilikom sudjelovanja u prometu, navode u priopćenju iz PU karlovačke.

Apeliraju na sve sudionike u prometu da brzinu vožnje prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti, poštuju ograničenja brzine, ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, vežu se sigurnosnim pojasom te se pobrinu za adekvatan smještaj djece u vozilu.

Isto tako savjetuju, da ne put krećite odmorni, prije polaska, provjerite ispravnost vozila, stanje guma i opreme. Za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta izbjegavajte nagla kočenja, nagla ubrzanja i nagla okretanja upravljača te pretjecanja.

Kad se krećete kao pješaci, noću i danju za vrijeme smanjene vidljivosti, osvijetlite se ili označite reflektirajućim materijalima, nosite svjetliju odjeću te poštujte zakonske odredbe vezane za kretanje pješaka, poručuju.
Biciklisti i noću i danju za vrijeme smanjene vidljivosti trebaju se označiti reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

Uzimajući u obzir brojne radove koji se izvode na prometnicama Karlovca, ali i cjelokupne Karlovačke županije, za očekivati je da dolazi do otežanog odvijanja prometa i povremenih zastoja u prometu.
U želji da se promet odvija što sigurnije i uz što manje štetnih posljedica upućujemo vozače na dodatni oprez i strpljenje prilikom kretanja u zonama izvođenja radova te na poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije.

Obilascima takvih lokacija i stalnim djelovanjem, policija nastoji rješavati moguće zastoje i probleme u prometu, a tamo gdje je to potrebno policijski službenici provede i fizičku regulaciju prometa, zaključuje se u priopćenju iz PU karlovačke.