Savjet mladih

Savjet mladih grada Karlovca potpisao sporazum o suradnji i prijateljstvu sa savjetima mladih gradova Požege, Virovitice i Čakovca

VIŠE IZ RUBRIKE

Suradnja

Ovime želimo postaviti temelje za nadolazeće generacije na kojima mogu graditi svoju viziju i kreirati politike za mlade te zastupati svoja uvjerenja

Savjet mladih Grada Karlovca potpisao je Sporazum o suradnji i prijateljstvu sa Savjetima mladih gradova Virovitice, Čakovca i Požege ovog vikenda upravo u Požegi.

-Kroz ovaj sporazum o suradnji i prijateljstvu cilj je zajedno provoditi aktivnosti koji će postati praksa na lokalnoj razini, ali i na nacionalnoj razini kako bi se mladi što više povezivali, umrežavali te zajedničkim idejama i prijedlozima nastupali prema vladajućim strukturama. Nakon niza sastanaka detektirali smo jedan od glavnih problema kod mladih, a to je komunikacija, javni nastup, izražavanje, predstavljanje pred poslodavcem na razgovoru za posao te u tom smjeru će nam biti prva zajednička aktivnost koju planiramo na jesen.
Ovime želimo postaviti temelje za nadolazeće generacije na kojima mogu graditi svoju viziju i kreirati politike za mlade te zastupati svoja uvjerenja. Mladima se često predbacuje da su buntovni, da su nezadovoljni, a opet s druge strane nerijetko smo svjedoci da im se ne pruža puno prostora, upravo zato kroz volontiranja, umrežavanja, Savjete mladih, vijeća učenika, studentske zborove svaka mlada osoba može pronaći nešto za sebe i djelovati. Savjeti mladih iako su savjetodavna tijela imaju važnu ulogu u kreiranju politika za mlade i predstavljanju mladih u društvu, navedeno je u priopćenju Savjeta mladih.