Prvi Karlovački

Sastanak o početku školske godine: Nastavnicima će uz maskice biti osigurani i viziri, nastava se u nekim školama vraća u dvije smjene

Autor: Ksenija Begović

25.08.2020

Karlovac

Grad će osigurati platnene dvoslojne maskice za lice za učenike i zaposlenike osnovnih škola kojima je osnivač, a na prijedlog ravnatelja osigurati će i zaštitne vizire za učitelje i nastavnike, odlučeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Damira Mandića sa suradnicima i predstavnicima Stožera civilne zaštite Grada Karlovca s ravnateljima osnovnih škola. Tema sastanka bila je organizacija rada u školskoj godini 2020. /2021. u skladu s preporukama i uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

S obzirom na preporuke zaključeno je da će pojedine škole u kojima se nastava odvijala u jednoj smjeni, do daljnjega raditi u dvije smjene, i to škole: OŠ „Banija“, OŠ „Švarča“, OŠ „Braća Seljan“ i OŠ „Dragojle Jarnević“ i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac, izvijestili su iz gradske uprave, kao i da će osnovne škole „Skakavac“ i „Rečica“ nastavljaju rad u jednoj smjeni kao što su radile i do sada.

U svakoj školi će biti osigurano dovoljno sredstava za dezinfekciju s posebnom organizacijom dezinficiranja prostora prema važećim preporukama.

Bit će poduzete sve mjere zaštite zdravlja učenika i zaposlenika.

Škole će donijeti odluku o provođenju i organizaciji nastave, te će upute biti objavljene u ponedjeljak, 31. kolovoza 2020.g. tijekom dopodneva na web stranicama svake škole.

Imenovan je poseban tim na razini Grada u kojem su i predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Karlovca koji će školama biti na raspolaganju u organizaciji nastave uz provođenje mjera, kratko su izvijestili iz Grada.