Prvi Karlovački

Sastanak na temu financiranja projekata s Projektike

Autor: Ivica Pilaković

01.07.2022

Karlovac

O mogućnostima financiranja razvojnih projekata predstavljenih na Danu razvojnih projekta Karlovačke županije – ProjektiKA

U Županijskoj komori Karlovac održan je sastanak na temu financiranja razvojnih projekata u nadležnosti Grada Karlovca i Karlovačke županije, posebno onih predstavljenih nanedavno održanom Danu razvojnih projekata Karlovačke županije – ProjektiKA.

Uz predsjednika Županijske komore Karlovac Zlatka Kuzmana, županice Karlovačke županije Martine Furdek – Hajdin, gradonačelniku Grada Karlovca Damiru Mandiću i njihovim suradnicima mogućnosti financiranja predstavio je posebni savjetnik predsjednika Vlade za ekonomska pitanja, dr. sc. Zvonimir Savić, predsjednik Upravljačkog odbora za provedbu Nacionalnog plana zamjene kune eurom i savjetnik u HGK. Poseban naglasak stavljen je na dinamiku otvaranja natječaja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Pregledom projekata sadržanih u katalogu s manifestacije ProjektiKA jasno je da je velik dio njih prihvatljiv za financiranje iz NPOO-a te se nositelji, a posebno jedinice lokalne uprave i samouprave trebaju pripremati za prijavu na skorašnje natječaje.

Predsjednik Kuzman na sastanku je pozvao voditelje projekata da dinamiku objave natječaja i njihove uvjete prate na platformi Digitalna komora.