Uređenje prostorija Atletskog kluba "Karlovac" na Foginovom kupalištu

Saša Belčić: Ovo je rođendanski poklon klubu za stoti rođendan, koji će biti iduće godine

VIŠE IZ RUBRIKE

Obnova objekta

Vrijednost radova je 120.942,52 eura s PDV-om, a bit će gotovi do listopada ove godine

Grad Karlovac organizirao je danas obilazak radova i konferenciju za medije kod prostorija Atletskog kluba "Karlovac" na Foginovom kupalištu. Na konferenciji za medije govorili su gradonačelnik Damir Mandić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Dario Greb, ravnateljica Sportskih objekata Karlovac Renata Kučan i trener Atletskog kluba "Karlovac" Saša Belčić. Obilasku radova prisustvovao je i dopredsjednik Atletskog kluba "Ka tim" Dušan Dragojević. Nešto više o projektu uređenja objekta rekao je pročelnik Dario Greb.

-Nakon potrebne procedure ugovoren je posao s tvrtkom Kolos iz Duge Rese u iznosu 120.942,52 eura s PDV-om. Uključeni su sljedeći radovi: sanacija temelja i sanacija staze oko objekta, radovi na izolaciji ravnog krova, fasaderski radovi, građevinski, stolarski, kemičarski, soboslikarski, instalacijski radovi i strojarski dio, odnosno klimatizacija. U tijeku su radovi na interijeru. Radovi su počeli u svibnju, a po ugovoru trebali bi biti gotovi u listopadu, po intenzitetu, mogli bi biti završeni i prije, rekao je Dario Greb.

Ravnateljica Sportskih objekata Karlovac Renata Kučan napomenula je da imaju odličnu suradnju s Atletskim klubom "Karlovac" i Atletskim klubom "Ka tim".

-Važno je istaknuti da ustanova kontinuirano ulaže u sve svoje objekte, da se trudimo pomoći i pružiti podršku i rekreativcima, ali i profesionalnim sportašima. Važna nam je odlična suradnja s Atletskim klubom "Karlovac", a izvrsnu suradnju imamo i s "Ka timom", kojem smo osigurali prostor na stadionu, uz atletsku stazu. Pozivamo sve sportaše i rekreativce da što više koriste naše objekte, kazala je Renata Kučan.

Trener Atletskog kluba "Karlovac" Saša Belčić zahvalio je Gradu Karlovcu i gradonačelniku Damiru Mandiću na cjelokupnoj pomoći karlovačkoj atletici.

-Ja bih se ovom prilikom u ime kluba i u svoje osobno ime zahvalio Gradu Karlovcu i gradonačelniku Damiru Mandiću na cjelokupnoj pomoći atletici u Karlovcu. Posebno se zahvaljujem na uređenju ove kućice na Foginovom kupalištu, koja je duša našeg kluba. Iduće godine obilježit ćemo sto godina Atletskog kluba "Karlovac" i tom prigodom mislim da bolji rođendanski poklon nismo mogli niti zamisliti, rekao je trener Saša Belčić.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je da je uređenjem ovog objekta ispunjen dug prema karlovačkim atletičarima.

-Nakon uređenja atletske staze na "Čavleku", ovo je dio posla, koji smo bili dužni našim atletičarima, ja im se zahvaljujem na strpljenju. Znamo koliko ovaj objekt generalno njima nužan i potreban za organiziranje aktivnosti. S druge strane postižu odlične rezultate i nadam se da će im ovo olakšati rad. Mislim da sam objekt treba ostati u upravljanju Atletskom klubu "Karlovac", a Sportski objekti Karlovac bit će na raspolaganju. Ovo ulaganje u sportsku infrastrukturu je ulaganje u sport i mi ga gledamo kao ulaganje u atletiku. Atletski klub "Karlovac" i Atletski klub "Ka tim" pokazuju da svojim entuzijazmom i radom nadilaze sve one okvire infrastrukture koje imaju. Drago mi je da će ovo biti gotovo do stotog rođendana Atletskog kluba "Karlovac", kazao je gradonačelnik Damir Mandić.