Prvi Karlovački

Šarena vesela povorka karlovačkih maturanata ipak će u petak proći gradskim ulicama

Autor: Branko Obradović

28.05.2020

Karlovac

Dogovorom Karlovačke županije, Grada Karlovca, ravnatelja srednjih škola, Vijeća maturanata i Policijske uprave karlovačke odlučeno je da u petak može biti održana povorka maturanata

Karlovački maturanti ipak će imati i ove godine svoju tradicionalnu povorku. Nakon puno dogovora i razgovora, odlučeno je da maturanti u petak prođu u povorci karlovačkim ulicama. Dogovorom Karlovačke županije, Grada Karlovca, ravnatelja srednjih škola, Vijeća maturanata i Policijske uprave karlovačke odlučeno je da u petak može biti održana povorka maturanata. Sastanak na tu temu održan je danas u Karlovačkoj županiji. Govori zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

-Danas je u Uredu župana održan sastanak s predstavnicima maturanata na temu organizacije povorke, koju ti mladi ljudi, nakon četverogodišnjeg i trogodišnjeg obrazovanja zaslužuju. To je jedna iznimno važna karika u njihovom životu i jedan njima od najvažnijih dana. Iako je još jučer bila na snazi odluka o okupljanju do 40 ljudi, nakon odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite da je moguće okupljanje do tisuću ljudi, mi smo danas u dogovoru s maturantima omogućili tradicionalnu povorku s okupljanjem do večernjih sati, kako bi oni obilježili svoj dan. Jako je to teško organizirati budući je potrebno osigurati mjere predostrožnosti u organizaciji Policijske uprave karlovačke, medicinske usluge, Gorsku službu spašavanja i redare, kako bi njihova svečanost bila sigurna. Mi smo uspjeli sve to dogovoriti i omogućili proslavu ovogodišnjim maturantima, kazala je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Detalji oko organizacije povorke bit će poznati sutra prijepodne, a neslužbeno smo saznali da će povorka maturanata krenuti s Vunskog polja u 18 sati i 30 minuta. (b.o.)

Autor: Branko Obradović