Prvi Karlovački

Sanacija starog mosta u Gornjem Pokupju počinje najvjerojatnije idući mjesec

09.06.2019

Županija

Za izgradnju novog mosta uskoro izdavanje građevinske dozvole

Sanacija starog mosta u Gornjem Pokupju, ali i gradnja novog još je jedna od tema koja se  našla na Aktualnom satu Županijske skupštine. Ovog puta pitanje je postavio HDZ-ov vijećnik Ivica Glöckner.

Htio bih znati gdje smo zapeli vezani uz most u Gornjem Pokupju. Bilo je rečeno da će radovi započeti u trećem ili četvrtom mjesecu. Ima li nekih novina i u kojoj je to fazi, ljudi su nestrpljivi i željno očekuju nove vijesti.

Odgovarajući mu zamjenica župana Martina Furdek Hajdin je rekla.

Na Kupi i prostoru razgraničenja  između Karlovca i Ozlja imamo temu o dva mosta: postojeći koji treba sanirati, komunicirali smo da će radovi krenuti u travnju, prošao je, radovi nisu krenuli, međutim komunicirali smo ono što smo u pisanom obliku dobili od Hrvatskih cesta. U ovom trenutku mogu reći da je započela javna nabava konačno za radove i ugovaranje i da je otvaranje ponuda 3. srpnja. Nadam se neće biti žalbe u ovom tijeku javne nabave tako da nakon toga možemo i najaviti početak radova. Zahvaljujem svima na strpljenju i miru  kako podnosite ovu situaciju  u kojoj se nalazite i vi koji živite i vi koji  radite na ovom području, odgovorila je zamjenica župana.

Drugi projekt je izgradnja novog mosta, također investicija Hrvatskih cesta. Za njega su Hrvatske ceste u ovogodišnjem proračunu,  što je, pak, najavljeno još na prošlogodišnjoj sjednici Vlade u Karlovcu, osigurale 48 milijuna kuna plus PDV. Za njega bi uskoro trebala biti izdana građevinska dozvola.

Ishodili smo izmjenu i dopunu lokacijske dozvole, bila je uložena žalba koja je odbačena. Pred krajem je postupak izdavanja izmjena i dopuna građevinske dozvole, koju izdaje naš županijski odjel. Nadam se da će se u roku par dana steći svi uvjeti za tu građevinsku dozvolu, koja je preduvjet za početak javne nabave za radove, rekla je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin. (m.m.)