U planu za ovu godinu je sanacija klizišta Smajle, a na prema Hrvatskim vodama za sanaciju je prijavljeno još 27

Sanacija klizišta u Tušiloviću pred završetkom

VIŠE IZ RUBRIKE

  Šezdesetak metara  klizišta u Tušiloviću trebalo bi biti sanirano do kraja ovog mjeseca ili u prvom tjednu ožujka. Najavila je to između ostalog pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, Hermina Komanac. Klizište je detektirano u periodu 2014./2015., a proteklih četiri godine otvorilo ih oko stotinu na području grada.
  - Procijenjena vrijednost radova je oko 400 tisuća kuna, a nakon završetka radova bit će poznat potpuni iznos investicije. Radovi se sastoje od betonske podloge i drenaže te od tri reda gabiona i na završnom dijelu prema vrhu brda ide zatravnjenje, kako bi bilo postojano i čvrsto, rekla prilikom obilaska gradilišta Komanac.
  Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak je podsjetio da Grad Karlovac od 2014.u sanaciju klizišta uložio više od osam milijuna kuna. Osim ovog u Tušiloviću u ovoj je godini u planu sanacija i klizišta Smajle, zbog kojeg je radi pristupa kućama morala biti izmještena i cesta, a u gradskom je proračunu za sanaciju osigurano milijun kuna.
  Osim novca iz gradske blagajne Mrzljak se nada da će neka od klizišta na području grada biti sanirana i novcem iz drugih izvora, konkretno Hrvatskih voda.
  - Hrvatske vode su ove godine u svom planu upravljanja vodama predvidjele 50 milijuna kuna za sanaciju bujičnih klizišta. Grad Karlovac je pripremio 27 klizišta koje ćemo kandidirati za taj program Hrvatskih voda. Vjerujemo da ćemo za određeni broj klizišta dobiti sredstva i da ćemo i njih ove godine sanirati. To su klizišta Suci, u MO Zadobarje, imamo jedno klizište na Svetom Marku, pojasnio je zamjenik gradonačelnika.
  Mrzljak je izvijestio i o ulaganjima u asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Lani je osam takvih cesta asfaltirano, a utrošeno je 1,45 milijuna kuna. Ove godine je predviđen iznos od četiri milijuna kuna, od čega 250 tisuća za projektiranje cesta koje će biti asfaltirane u idućoj godini. Iznos od 3,75 milijuna namijenjen je za asfaltiranje u ovoj godini, a program obuhvaća 15 prometnica. (kb)