Prvi Karlovački

Samo jedno kršenje samoizolacije

Autor: Ksenija Begović

01.04.2020

Koronavirus

Djelatnici i volonteri Crvenog križa svakodnevno su na terenu kako je danas izvijestila ravnateljica karlovačkog gradskog i županijskog Crvenog križa Branka Hastor.

U proteklom tjednu 131 djelatnik Crvenog križa na području Karlovačke županije i oko 60 volontera obišli su 920 korisnika i pružili više od 1.700 usluga. Obilazimo naše korisnike različitih programa pomoći u kući i starije ljude koji nemaju mogućnosti nabavke namirnica. Nemaju nikog bližnjeg, djece, rodbine, susjeda pa mi za njih radimo nabavku namirnica, lijekova i ostalog.  Naših 115 djelatnika je uključeno direktno u tu uslugu, rekla je Hastor.

Naglasila je  da su na terenu sve gerontodomaćice, a u uredima se radi u smanjenom obliku prema preporukama Stožera CZ.  Sve koji se osjećaju tjeskobno pozvala je da je nazovu besplatni broj za psihosocijalnu pomoć 0800 1188.

Zamjenik načelnika županijskog Stožera CZ, Miroslav Rade kazao je da je zbog proglašenog dana žalosti za žrtve koronavirusa u Italiji županijski Stožer civilne zaštite uputio riječi podrške prijateljima u Italiji posebno u provinciji i gradu Alessandria.

Rade je izvijestio da je 510 osoba pod administrativnom zabranom na području Karlovačke županije.

PU karlovačka je u protekla 24 sata izvršila je 157 nadzora. Utvrđeno je samo jedno kršenje samoizolacije i pet kršenja propisa u vezi propusnica, naglasio je Rade.