Prvi Karlovački

Samo jedan novi slučaj zaraze u županiji – Stanje u školama: pozitivno 13 učenika i jedan zaposlenik

Autor: Ksenija Begović

07.06.2021

Karlovac

Samo jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 zabilježen je u Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata, a novozaražena osoba je iz Ribnika. Nije bilo preminulih COVID pozitivnih osoba, a u samoizolaciji je 146 osoba.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji  putem brzog testa za detekciju antigena testirane su 152 osobe od kojih nije bilo COVID pozitivnih osoba, dok je samo jedna osoba testirana PCR testom i pozitivna je.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalaze  24 osobe. U ogulinskoj ih se bolnici liječi tri i u Karlovcu 21. U posljednja 24 sata novoprimljene su dvije COVID pozitivne osobe i to obje u karlovačku bolnicu. Na respiratoru se nalazi četvero pacijenata.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 14.231 osoba, zaraza je kod  10.474 potvrđena PCR testom, a kod 3.757 brzim antigenskim testom. Od početka pandemije u bolnicama je preminulo 475 osoba te još 33 COVID pozitivne osobe po izvješću mrtvozornika. S bolničkog je liječenja od početka pandemije otpušteno 1.093 osoba.

Iz Županijskog su stožera izvijestili i o stanju zaraženih u školama s današnjim danom. U osnovnim školama pozitivno na SARS-CoV-2 je 10 učenika, 128 učenika je u samoizolaciji, kao i šest razrednih odjela, a što se tiče zaposlenika pozitivnih nema, a dvoje je u samoizolaciji. U odnosu na petak jedan je pozitivan učenik više, a broj pozitivnih zaposlenika ostao je isti.

U srednjim školama pozitivno je troje učenika i jedan zaposlenik. U samoizolaciji je 17 učenika i jedan zaposlenik. Razrednih odjela u samoizolaciji nema. U odnosu na petak jedan je pozitivan učenik manje, dok je broj pozitivnih zaposlenika  ostao isti.