Zelenilo

Sadnja presadnica dvogodišnjeg sezonskog bilja

VIŠE IZ RUBRIKE

Za ljepši grad

U plastenicima Zelenila se godišnje sveukupno proizvede oko 110.000 komada jednogodišnjeg i dvogodišnjeg sezonskog bilja

Ovih dana u rasadniku tvrtke Zelenilo počeo je uzgoj 50.000 presadnica dvogodišnjeg sezonskog bilja. Radi se o maćuhicama, tratinčicama i potočnicama koje će nakon uzgoja u plastenicima tijekom listopada biti posađene u cvjetnjake na području našeg grada. Presađivanje obavljaju radnici svih Odjela i Radnih jedinica naše tvrtke.

Ciklus uzgoja započeo je presađivanjem iz PVC kontejnera u PVC tegle i odlaganjem presadnica u plastenike. Daljnji tijek uzgoja u plastenicima trajat će do sredine listopada. Nakon vađenja ljetnica koje trenutno krase 1.272 metara četvornih gradskih cvjetnjaka, maćuhice, tratinčice i potočnice će biti zasađene u navedene cvjetnjake te će uljepšavati gradske zelene površine do svibnja iduće godine.

-Manji dio uzgojenog cvijeća bit će namijenjen i za slobodnu prodaju. Naše sezonsko cvijeće uljepšava okućnice, vrtove i parkove u gotovo svim dijelovima Karlovačke županije te i u nekoliko gradova diljem Lijepe naše, poručili su iz tvrtke.

U plastenicima „Zelenila“ godišnje se sveukupno proizvede oko 110.000 komada jednogodišnjeg i dvogodišnjeg sezonskog bilja.