Prometna nesreća bicikliste

Sa 60 dana zatvora kažnjen još jedan "recidivist" u prometu

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je devet kaznenih djela i pet prometnih nesreća od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom, dvije s lako ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

    Nepoznati počinitelj je u razdoblju od 8. do 9. siječnja na području Šišljavića provalio preko prilazne rampe stovarišta za drva i otuđio drvo za ogrjev u vrijednosti većoj od 4.000 kuna.

    Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 82-godišnjakinje da joj je nepoznata muška osoba za vrijeme dok je bila u trgovini u Gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu, iz torbe otuđila novac.

    Jučer 9. siječnja na području Karlovca policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravlja 37-godišnjak. Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, vozač je uhićen i priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana. Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem 37-godišnjaka se sumnjiči da je 7. siječnja u trgovačkom centru u Gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu, u namjeri otuđenja artikala nasrnuo na zaštitarskog djelatnika koji ga je pokušao spriječiti da otuđi artikle. Tom prilikom 37-godišnjak je ispustio artikle i udaljio se u nepoznatom pravcu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojničke krađe u pokušaju, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.

    Jučer oko 15.15 sati na državnoj cesti D6 u Rečici dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao biciklist. Naime, biciklom je upravljao 71-godišnjak koji je u jednom trenutku udario u rubni kamen nogostupa, izgubio ravnotežu na biciklu, pao na kolnik i teško se ozlijedio. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće o događaju.