Prvi Karlovački

S Branič kule abseilom se danas spustilo 40-ak građana, iduće subote na redu prečnica preko šanca

Autor: Ksenija Begović

04.07.2020

Karlovac

Svojim tradicionalnim programima Planinarsko društvo Dubovac uključilo se u proslavu Dana grada

Članovi Alpinističkog odsjeka planinarskog društva „Dubovac“, čestitali su 441. rođendan voljenom Gradu već tradicionalnim abseilom sa branič kule Starog grada Dubovca.  I ove godine planinari i alpinisti time su se uključili  u program „ Zvjezdano ljeto“. 

Radi se o tehnici spuštanja uz pomoć specijalističke opreme, pri čemu osoba koja se spušta sama kontrolira brzinu spuštanja po užetu.  Subotnje prijepodne 40-ak je građana svih dobnih skupina iskoristilo za uživanje u pogledu s Branič kule, ali i da testiraju vlastite strahove i spuste se s 25 metara visine. Naime, kako kažu organizatori odradili su 90-ak spuštanja. 

Dobra duša Društva, Olgica Morić, uz rođendan proslavila je i 40.godina članstva u PD Dubovac, a današnji spust s Branič kule, posvetila je svojoj Tanji koja više nije s nama, ističu organizatori. 

Planinari „Dubovca“ upoznali su građane i s budućim aktivnostima, planinarskim izletima tijekom ljeta, u rujnu započinju i  29. Opća planinarska škola, jubilarna 10. Mala planinarska škola „Klinci klinceze 2020 “, s nadom da  ih epidemiološka situacija neće spriječiti u realizaciji istih. 

Slijedeće subote, 11. srpnja, u prijepodnevnim satima „Prečnicom preko Šanca“ omogućiti ćemo svim zainteresiranim građanima, pogotovo mlađoj populaciji  da aktivnim sudjelovanjem, korištenjem naše opreme, uz demonstraciju i stručnu pomoć naših članova, pređu 30-metarsku prečnicu razapetu iznad šanca. Pridružite nam se da zajedno proslavimo rođendan Grada, pozivaju iz PD Dubovac.