Prvi Karlovački

Rukometaši “Karlovca” počeli s pripremama za novu sezonu

12.08.2019

Sport

Kompletne pripreme bit će odrađene u Karlovcu

Hrvatski rukometni klub “Karlovac” počeo je danas s pripremama za novu sezonu. Trenerica Tatjana Rašić napravila je u Sportskoj dvorani na Rakovcu prozivku igrača, a odazvalo se dvadesetak rukometaša. Nedostajalo je opravdano nekoliko igrača. Juro Čakarić je s kadetskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji, Filip Begić je bolestan, Mihael Janjanin radi u Njemačkoj i Bruno Horvat je na moru. Radu s prvom momčadi priključeno je nekoliko kadeta. Nakon prozivke odrađen je prvi trening. Nešto više o pripremama kazala je trenerica Tatjana Rašić.

-Cijele pripreme odradit ćemo u Karlovcu. Koristit ćemo Sportsku dvoranu na Rakovcu i dvoranu Karate kluba “Karlovac 1969” na Borlinu, gdje će fizičku pripremu, kao i prošlih godina, odrađivati Ivan Puklavec. Jasno, koristit ćemo i atletski stadion uz Koranu. Planiramo tjedno odrađivati deset do jedanaest treninga. Imamo dogovoreno sedam pripremnih utakmica, a s odigravanjem utakmica krećemo 28. kolovoza. Klub su napustili Ivan Rukavina, Antonio Ćelić, Nikola Šolić i Ivan Šnajder. Svi ostali igrači, koji su bili u klubu na kraju prošle sezone, trebali bi biti na raspolaganju. Problem nam je Mihael Janjanin, koji je u lipnju otišao raditi u Njemačku. On bi tijekom ovog tjedna trebao doći u Karlovac, pa ćemo znati da li ostaje u klubu ili se vraća raditi u Njemačku. Tomislav Sudarić čeka posao u Njemačkoj, još nije sve dogovorio, a evo došao je na prozivku, rekla je trenerica Tatjana Rašić.

Očekuje se da će igrači kvalitetno odraditi pripreme i da će spremni dočekati novo prvenstvo. Na početku priprema nije bilo riječi o eventualnim pojačanjima. Natjecanje u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi jug počinje u subotu, 28. rujna. (b.o.)

Foto: b.o.