Prvi Karlovački

Rukometaši “Karlovca” počeli s pripremama, stigla dva pojačanja

Autor: Branko Obradović

02.08.2021

Sport

Klub su napustili savjetnik stručnog stožera Dinko Đanković, koji jedan od trenera u mađarskom "Veszpremu" i Filip Begić, koji je otišao u švicarskog drugoligaša

Rukometaši “Karlovca” počeli su danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu s pripremama za novu sezonu, koja počinje 11. rujna, kada se igra prvo kolo Paket24 Premijer lige. Prije prvog treninga, održana je konferencija za novinare. Uvodno je govorio sportski direktor i član Upravnog odbora Miloš Đanković.

-Moram reći da je klub napustio savjetnik stručnog stožera Dinko Đanković, koji je otišao u mađarski klub “Veszprem”, gdje je jedan od trenera. “Veszprem” je jedan od najboljih klubova na svijetu. Igrač Filip Begić otišao je u švicarskog drugoligaša. Doveli smo dva nova igrača vratara Brunu Ćopića, koji je u prošloj sezoni bio u “Škofjoj Loci” u Sloveniji i Brunu Negrana, koji je igrao za “Goricu”. Prvoj momčadi priključena su i tri naša mlada igrača Filip Šalković, Ivano Grčić i Jure Stipetić. Imamo za riješiti problem cijepljenja, nastojat ćemo da se svi igrači cijepe do početka prvenstva. Pojačali smo i Upravni odbor, novi član je Boris Savić, kazao je Miloš Đanković.

Trenerica Tatjana Rašić istaknula je da će kompletne pripreme biti odrađene u Karlovcu, a trajat će šest tjedana.

-U Karlovcu imamo sve potrebno u tu ćemo odraditi pripreme, imamo dvoranu, teretanu, trim stazu i atletsku stazu. Za sada smo dogovorili i pet pripremnih utakmica, 11. kolovoza igramo u Karlovcu sa “Sesvetama”, zatim 18. kolovoza isto u Karlovcu sa “Zametom” iz Rijeke, 24. kolovoza idemo u Rijeku kod “Zameta”, 31. kolovoza gostujemo u Kutini kod “Moslavine” i 3. rujna dočekujemo “Čakovec”. U prvenstvu ćemo biti strpljivi, nemamo nerealne ambicije, želimo osigurati sredinu tablice. Ući ćemo u prvenstvo bez pritiska i boriti se u svakoj utakmici, rekla je Tatjana Rašić.

Igrače su na konferenciji za novinare predstavljali kapetan vratar Antonio Glumac i srednji vanjski Domagoj Smojver. Glumac je istaknuo da je cilj ostanak u Premijer ligi.

-Bit ću skroman, prvi cilj je ostanak u Premijer ligi i učinit ćemo sve da to ostvarimo. Došla su nam dva nova igrača, na trenerima je da nas uigraju. Moramo se dobro pripremiti, jer će prvenstvo biti naporno. Nadam se da ćemo se svi cijepiti i da više neće biti problema s koronom, kazao je kapetan Antonio Glumac.

Domagoj Smojver napomenuo je da se trebaju dobro odraditi pripreme i da se nada da će se igrati pred publikom.

-Idemo najprije odraditi pripreme, a onda nas u prvom kolu čeka “Poreč”. Moramo ići iz utakmice u utakmicu. Pripreme treba dobro odraditi da ne bude ozljeda. Moramo dati sve od sebe i napraviti dobar rezultat. Nadam se da će se ova situacija s pandemijom riješiti i da ćemo igrati pred publikom, istaknuo je Domagoj Smojver.

Za “Karlovac” će u novoj sezoni igrati: Bruno Ćopić, Antonio Glumac, Mateo Radočaj, Filip Domjančić, Ivan Bačić, Leon Hrvojević, Ivano Grčić, Bruno Negran, Bruno Horvat, Filip Šalković, Domagoj Smojver, Ivan Rukavina, Fran Bosiljevac, Karlo Capan, Mihael Janjanin, Patrik Mrljak, Dario Magdić, Jure Stipetić, Dominik Smojver, Ivica Frketić, Mateo Crnković i Jakov Makarun.