Hrvatski rukometni klub "Karlovac"

Rukometaši "Karlovca" počeli s pripremama, koje će trajati šest tjedana

VIŠE IZ RUBRIKE

Počele pripreme

Novi igrač u momčadi Ivan Čulo

Hrvatski rukometni klub "Karlovac" počeo je danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu s pripremama za sezonu u Paket24 Premijer ligi. Prije prvog treninga održana je konferencija za medije. Trenerica Tatjana Rašić rekla je nešto više o pripremama i utakmicama koje će biti odigrane u sklopu priprema.

-Pripreme će trajati šest tjedana, prvenstvo počinje 9. rujna. Pripreme ćemo odraditi u Karlovcu, možda se stvore uvjeti da odemo na dva, tri dana na pripreme izvan grada. Odigrat ćemo pet pripremnih utakmica. Prva će biti 11. kolovoza u Karlovcu s "KTC-om" iz Križevaca, 14. kolovoza gostovat ćemo u Ormožu u Sloveniji kod "Jeruzalema", a 22. kolovoza igramo u Karlovcu sa slovenskom momčadi "SVIŠ" iz Ivančne Gorice. 5. kolovoza igramo u Rijeci s "Kozalom", a generalka će biti 1. rujna u Karlovcu s "Krk-om" iz Novog Mesta. Mislim da smo odabrali kvalitetne protivnike za pripremne utakmice. Moramo se dobro pripremiti, jer imamo težak raspored u prvom dijelu prvenstva. Od igrača iz prošle sezone otišli su Fran Balen i David Stipetić. Bilo bi dobro da dovedemo jednog kružnog napadača, kazala je Tatjana Rašić.

Jedan od boljih igrača u prošloj sezoni Domagoj Smojver rekao je da se moraju dobro pripremiti i da je bitno da pripreme prođu bez ozljeda.

-Moramo se dobro pripremiti, a najbitnije je da se nitko ne ozlijedi. Prošle godine nam se za vrijeme priprema ozlijedio Bosiljevac i nije igrao cijelu sezonu. Skupina nam je teška i moramo ići iz utakmice u utakmicu, napomenuo je Domagoj Smojver.

Predsjednik kluba Stipe Smojver još jednom je zahvalio stručnom stožeru i igračima na odličnoj prošloj sezoni i povratku u Paket24 Premijer ligu.

-Maestralno su odradili prošlu sezonu i na tome im još jednom čestitam. Što se tiče ove sezone, očekujem da budemo ponizni, da idemo utakmicu po utakmicu. Kadar je dobar, to je radna ekipa. Uprava će se potruditi da osigura igračima što bolje uvjete, bitno je da je atmosfera pozitivna, istaknuo je Stipe Smojver.

Na konferenciji za medije predstavljen je novi igrač, to je devetnaestogodišnji Ivan Čulo, koji je igrao za "Dubravu" iz Zagreba.

-Igram na poziciji lijevog vanjskog. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo ispuniti sve ciljeve, da ćemo ostvariti sve planove koji pred nas budu postavljeni. Veselim se novim izazovima, rekao je Ivan Čulo.