Prvi Karlovački

Rujansko obilje u Eko Panu

Autor: Ivica Pilaković

13.09.2022

Karlovac

Rujansko obilje očekuje vas i u Eko Panu. Obilje raznovrsnih radionica.

U okviru partnerskog projekta ”Moj samoodrživi dom u doba korona krize” u Eko Panu su pripremili niz besplatnih radionica za odrasle, a sve usko vezane uz vrtlarske i kućne poslove u rujnu.

Prva radionica pod nazivom ”Sakupljanje sjemena, sušenje i skladištenje (i još poneki vrtlarski trik)” je na redu sutra od 10 do 12 sati. Radionicu, kao i do sad, vodi Silvija Kolar-Fodor, u vrtu Centra za beskućnike na Gazi. Iz Eko Pana pozivaju sve vrtlare, a i one koji to tek žele postati da imse pridruže u zadnjem vrtlarskom druženju ove godine.

Nakon vrtlarske, slijede tri radionice spremanja zimnice. Bit će tu svakakvih okusa i tekstura, a radionice vodi Domagoj Tkalčec – idejni začetnik, voditelj i kuhar u Vege-klubu Chandra, aktivist u područjima vegetarijanske/veganske prehrane i borbe protiv klimatskih promjena.

Sve radionice spremanja zimnice odvijaju se u kuhinji Vege-kluba Chandra, u sklopu MUZA-e na adresi Haulikova 22. Prva u nizu je na redu 15. rujna 2022. od 17 do 19 sati,a učiti će se kako se kuhaju sokovi i sirupi te ajvar i pinđur.

Sljedeća je na redu 22. rujna 2022. od 17 do 19 sati,a Domagoj će vam prenijeti znanje o pripremi pekmeza i marmelada,te vas naučiti poneki trik u spremanju chutney-a.

Na trećoj radionici 29. rujna 2022. od 17 do 19 sati možete naučiti kako se kiseli povrće i time završava set radionica spravljanja zimnice.

Svi zainteresirani za sudjelovanje i stjecanje ovih praktičnih i korisnih znanja, mogu se prijaviti na eko-pan@eko-pan.hr (prijava potrebna zbog ograničenog broja mjesta).