Konferencija za novinare povodom "Karlovačkog cenera"

Robert Franjković: "Elitna muška utrka bit će vrlo jaka, očekujem rezultat ispod 28 minuta"

VIŠE IZ RUBRIKE

Karlovački cener

Ukupno u dva dana 1.500 sudionika

Dvanaesto izdanje atletske utrke na deset kilometara "Karlovački cener" bit će održano u petak, 14. lipnja na prostoru kod Sportske dvorane na Rakovcu, gdje će biti start i cilj. Dan ranije u četvrtak bit će "Karlovačka milja" i dječje utrke. Tim povodom danas je u Starom gradu Dubovcu održana konferencija za novinare. Muzeji grada Karlovca su jedan od partnera ovogodišnje manifestacija, a vizura Starog grada Dubovca je na medaljama i majicama utrke. Na pressici su govorili direktor utrke Robert Franjković, karlovački gradonačelnik Damir Mandić i Karlo Mandić iz Muzeja grada Karlovca. Robert Franjković istaknuo je da je "Karlovački cener" utrka koja je u kalendaru Svjetske atletske federacije i koja je najbrža cestovna utrka u Hrvatskoj.

-Svjetska atletska federacija dodijelila je utrci status "World athletics road bronze label race", koji ima od 2019. godine te je utrka u kalendaru Svjetske atletske federacije. To je i službeno najbrža cestovna utrka u Hrvatskoj. I ove godine nastupit će vrhunski svjetski atletičari i tisuću rekreativaca iz Europe. Za utrku štafeta prijavilo se čak 110 štafeta i to je rekord u Hrvatskoj, a to ćemo i dalje razvijati. Dakle bit će više od tisuću sudionika, a s "Karlovačkom miljom" i dječjim utrkama do 1.500 sudionika, rekao je Robert Franjković.

Franjković je kazao da će ove godine elitna utrka biti posebno jaka u muškoj konkurenciji te da se prvi put u Hrvatskoj očekuje rezultat ispod 28 minuta.

-Program je i ove godine standardan. U četvrtak je "Karlovačka milja", utrka na 1.579 metara počinje u 18 sati i 30 minuta, a učenici osnovnih i srednjih škola ne plaćaju kotizaciju. Od 19 sati bit će na Vunskom polju održane dječje utrke. U petak je elitna utrka u 19 sati i 30 minuta, a glavna utrka s utrkom štafeta počinje u 20 sati. Elitna utrka bit će ove godine izuzetno jaka, pa možemo očekivati po prvi put u Hrvatskoj u cestovnoj utrci vrijeme ispod 28 minuta, napomenuo je Franjković.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je da će start utrke, kada radovi u Zvijezdi završe, ponovno biti u opločenoj Radićevoj ulici.

-Grad Karlovac suorganizator je "Karlovačkog cenera" i osigurali smo za ovu manifestaciju 25 tisuća eura. Ono što ovaj sportski događaj donosi na sportskom planu i na vidljivosti Karlovca zaista je vrijedno. Posebno se radujem da će start utrke, kada radovi u Zvijezdi završe, ponovno biti u opločenoj Radićevoj ulici, kazao je Damir Mandić.

Karlo Mandić iz Muzeja grada Karlovca rekao je da će svaki sudionik utrke dobiti vaučer za besplatan posjet Starom gradu Dubovcu.

-Muzeji grada Karlovca partner su "Karlovačkog cenera", a vizure Starog grada Dubovca su na medaljama i majicama utrke. Svaki sudionik dobit će u startnom paketu utrke vaučer za besplatan posjet Starom gradu Dubovcu, pa se nadamo da će mnogi to iskoristiti. Mislimo da je ovo dobra promocija Muzeja grada Karlovca, napomenuo je Karlo Mandić.