Prvi Karlovački

Riječno kino završava pod zvijezdama

08.08.2019

Karlovac

“Riječno kino uz Karlovačko” ušlo je u posljednji tjedan ovogodišnjeg programa. No, još je ostalo mnogo zanimljivih filmskih projekcija i popratnih događanja u ovom devetom izdanju u organizaciji Kinokluba Karlovac.

Sutra se na kuplištu “kod jablanova” priprema film “Kralj lavova”. Projekcija filma počinje u 20 sati i 30 minuta,  prije samoga filma bit će organizirane razne radionice za djecu.

U subotu se “Riječno kino uz Karlovačko” vraća na mjesto otkuda je sve krenulo – na Foginovo kupalište u Karlovcu. U 21 h posjetitelje očekuje film prigodnog naziva koji jasno progovara o problemima unutar hrvatskog društva 2002. godine, Za ona dobra stara vremena. Razlog više za pogledati film jest i činjenica da ulogu jednog od dvojice glavnih likova tumači Karlovčanin Karlo Mrkša.

Sam završetak ovogodišnjeg “Riječnog kina uz Karlovačko” bit će i više nego sjajan – u istoj večeri film, razgledavanje povijesnog spomenika i promatranje meteora na Parku tamnog neba, Petrovoj gori! U suradnji s Astronomskim društvom Beskraj, i ove godine ljubitelji filmova i astronomije uživat će u zaista posebnoj večeri. Večer će započeti razgledavanjem spomenika Vojina Bakića, tijekom zalaska sunca, od 19 sati i 30 minuta. Nakon toga u 20 sati i 45 minuta na programu je projekcija vrlo prigodnog filma “Prvi čovjek”, svojevrsna kronika života i karijere Neila Armstronga. Od 22 sati i 45 minuta posjetitelje očekuje pravi spektakl, “Planetarij na otvorenom – identificiranje zviježđa, objekata na noćnom nebu, s naglaskom na zviježđe Perzeja i meteore. Popularno zvane suze svetog Lovre razlog su zašto ljudi sredinom kolovoza noću izlaze na prozore i traže što mračnije kutke, a Petrova gora je idealna lokacija za to jer je nedavno proglašena prvim Međunarodnim parkom tamnog neba u Hrvatskoj. Putovanje na projekciju na Petrovoj gori je individualno. (ma)

foto: Riječno kino