Prvi Karlovački

Riječno kino uz Karlovačko jučer na Foginovom, drugi tjedan u Ozlju, Ogulinu i Dugoj Resi

21.07.2019

Karlovac

Tijekom dana mnoštvo kupača pohrlilo je po osvježenje u Koranu, a navečer su posjetitelji zauzeli luftiće i stolce i uživali u filmu na Riječnom kinu uz Karlovačko u organizaciji Kinokluba Karlovac.

Foginovo kupalište na Korani jučer je bilo izvrsna destinacija za zabavu. Tijekom dana mnoštvo kupača pohrlilo je po osvježenje u rijeku Koranu, a navečer su posjetitelji zauzeli luftiće i stolce i uživali u filmu na Riječnom kinu uz Karlovačko u organizaciji Kinokluba Karlovac.

Ljubitelji superheroja došli su na svoje i ove godine, jer je prikazan film “Super-Man- Daleko od kuće”. Kao i prethodnih godina, interes za superheroje bio je velik, pa je tako i ovoga puta Foginovo kupalište bilo popunjeno znatiželjnim posjetiteljima koji su pohrlili pogledati dogodovštine Petera Parkera. Nagrade za najsretnije posjetitelje osigurali su Karlovačko, Aquatika te Atlantic grupa.

Idući tjedan “Riječno kino uz Karlovačko” nastavlja turneju po Karlovačkoj županiji s dva filma na tri lokacije.

Prva lokacija bit će grad Ozalj i gradsko kupalište na Kupi, gdje će u utorak 23. srpnja biti održana projekcija filma “Kavalir s pištoljem”. Isti film bit će prikazan i u subotu 27. srpnja u Ogulinu, u dvorištu Frankopanskog kaštela.

Redatelj David Lowery okupio je vrhunsku glumačku ekipu, koju čine  Casey Affleck, Sissy Spacek, Danny Glover i Tom Waits, predvođeni Robertom Redfordom, kojemu je ovo posljednja glumačka uloga prije umirovljenja. Upravo je on pročitao članak o Forrestu Tuckeru, pljačkašu koji je pobjegao iz zatvora čak šesnaest puta i zajedno s Loweryjem sudjelovao u stvaranju filma. Tuckera opisuju kao pljačkaša u odijelu koji je šarmirao djelatnice banke koju pljačka, a sudeći prema kritikama, Redfordu je ta uloga izvrsno legla.

U oba grada, uoči projekcije filma, u 21 sat, bit će održan nagradni Kviz preko mobitela.

U četvrtak 25.srpnja,  Riječno kino uz Karlovačko ponovno dolazi u dugoreški Amfiteatar, s komedijom “100 stvari”,  nakon koje će se posjetitelji zapitati koliko su im zaista važne materijalne stvari u životu.

Upravo to je pitanje koje muči dvojicu najboljih prijatelja,  Tonija i Paula. Njihovi životi preokrenu se naglavačke kada se oklade da mogu živjeti bez ikakvih stvari 100 dana, a svakoga dana smiju dobiti natrag samo jednu stvar. Kako im je to pošlo za rukom i što su naučili tijekom oklade, ali i kako se njihov odnos promijenio, vidjet će se u četvrtak.

Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez generalnog pokrovitelja Karlovačko HEINEKENA Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Karlovca, Karlovačke županije, TZ Grada Karlovca, Grada Ozlja, Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije, TZ Duge Rese, Savjeta mladih grada Ogulina i Turbing d.o.o. Kinoklub zahvaljuje  ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije.

Za posjetitelje sav program je besplatan. (rb)

foto:(Riječno kino uz Karlovačko)