Kino klub Karlovac

Riječno kino - 10 filmskih druženja u Karlovcu, Kamanju, Ozlju, Ogulinu i Dugoj Resi

VIŠE IZ RUBRIKE

Riječno kino uz Karlovačko

Već tradicionalno u suradnji s agencijom KaMat Adventure organizira se kino na kajacima - prvo takvo kino u Hrvatskoj

Od ove nedjelje Riječno kino po 14. puta zaredom donosi raznovrstan filmski program na atraktivne lokacije u Karlovačkoj županiji. Do 30. kolovoza pripremljeno je 10 filmskih druženja u Karlovcu, Kamanju, Ozlju, Ogulinu te Dugoj Resi.

Program u nedjelju u Ogulinu počinje projekcijom igranog filma “Back to Black”, uzbudljivom biografijom nikad prežaljene glazbenice Amy Winehouse, kao prvom od ukupno 4 projekcije u dvorištu Frankopanskog kaštela ovog ljeta.

Vikend poslije na Kupi u Ozlju, u petak  12. srpnja, u Dnevnom boravku projekcija je  filma “Holdovers”,  a u subotu 13. srpnja  na kupalištu u Kamanju, je projekcija velikog ovogodišnji hit “Zločesti dečki: Sve ili ništa”.

Početak projekcija je od 22 sati, a uvodno je filmski kviz na mobitelima, uz zanimljive nagrade.

Treći tjedan Riječni kino počinje 18. srpnja na novom Kupalištu na Turnju, gdje se u suradnji s agilnom ekipom iz Udruge Naš Turanj, prikazuje film “Izazov života” s Mark Wahlbergom u glavnoj ulozi. Nakon toga na redu je  Foginovo kupalište. Prva projekcija je u petak 19. srpnja,  kada je na programu od 21:30 sati igrani film "Hit Man".

U petak u 18:00 sati će biti održana radionica snimanja filma mobitelom, uz filmski kviz na mobitelima prije same projekcije.

Kino na kajacima, projekcija je u nedjelju 21. srpnja, kada je od 21:30 sati na programu glazbeni dokumentarni film "Italo disco – pjenušavi zvuk 80 – ih”. Već tradicionalno u suradnji s agencijom KaMat Adventure organizir se kino na kajacima - prvo takvo kino u Hrvatskoj.

U subotu 20. srpnja na programu je dokumentarni film o velikom stolnotenisaču Antonu Tovi Stipančiću “Tova – najbolja ruka, najlošiji lakat” redatelja Damira Jelića, s početkom od 21:30 sati u Amfiteatru u Dugoj Resi.

Posljednje 3 projekcije bit će održane u Ogulinu, najprije je na programu 27. srpnja hrvatski igrani  film “Sedmo nebo”, a onda 23. kolovoza --Zločesti dečki: Sve ili ništa”, a na samom kraju 30. kolovoza gledamo akcijski igrani film “Bajkeri”", izjavio je Toni Šarić, tajnik Kinokluba Karlovac.

-Riječno kino je postalo događanje na kojem svi žele biti jer predstavlja savršen spoj ljetne zabave u opuštajućem prirodnom ambijentu. Zato nas veseli što smo 14. put zaredom dio ovog projekta koji posjetiteljima donosi nezaboravne filmske trenutke u kombinaciji s našim pivom. Naše Karlovačko ove godine slavi 170. rođendan, pa vjerujem da će se slavljenička atmosfera osjetiti i na svih šest lokacija, uz pregršt dobrih filmova i druženja među svojima“, poručila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova HEINEKENA Hrvatska, čiji je brend Karlovačko generalni pokrovitelj ove manifestacije.

Organizacija ovakve manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub Karlovac i ovim putem  zahvaljuje. Uz već spomenutog generalnog pokrovitelja Karlovačko pivo, ove godine su to: Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica grada Ogulina, Općina Kamanje, Turistička zajednica područja Kupa, Turistička zajednica područja 4 rijeke, Turbing d.o.o. i Zaklada “Kultura nova”.

Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan

Detaljnije o programu na www.kinoklubkarlovac.hr i društvenim mrežama (Facebook, Instagram).