Stožer će danas raditi do 19 sati, sutra od 7 do 19 sati, a na Badnjak od 7 do 12 sati

Ribar: Postotak odbijenih propusnica ovog trenutka je 68 posto

VIŠE IZ RUBRIKE

    Stožer civilne zaštite Karlovačke županije zaprima zahtjeve za e-propusnice na tri načina. Prvi je putem sustava e-građanin, drugi mailom na  propusnice@kazup.hr i treći način je osobni dolazak osoba u prostorije Karlovačke županije u Vraniczanyevoj 4 gdje se zaprimaju ručno pisani zahtjevi, kazao je na konferenciji za medije član Stožera Josip Ribar.

    -Od jučer do danas putem e-građanina zaprimili smo 2.352 zahtjeva, a riješili smo ih 1.440. Ručno je izdano 50 propusnica. Putem maila u ovom trenutku je 850 zahtjeva za obraditi, a zaprimili smo od jučer ukupno 1.300 zahtjeva. Postotak odbijenih propusnica ovog trenutka je 68 posto, rekao je Ribar, pojasnivši  kome Stožer isključivo izdaje propusnice.

    -Za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb, to su naši stariji sugrađani kojima je neophodno u ovom vremenskom periodu ići na svoje redovite kontrole i operacijske zahvate. U tom slučaju dajemo propusnicu i pratnji koja ih vozi. Propusnice dajemo i ljudima koji moraju ići na posao i to oni bez koji se određeni radni proces ne može obavljati. U ovom slučaju tvrtke podnose određene zahtjeve, a mi odobrimo nekih 5 posto zaposlenika, proporcionalno njihovim zahtjevima.

    Stožer će danas raditi do 19 sati, sutra od 7 do 19 sati, a na Badnjak od 7 do 12 sati.

    -Apeliram na građane da ne šalju zahtjeve za izdavanje e-propusnica koje nisu u skladu s ovom odlukom jer im ih nećemo odobriti. Bezbroj je zahtjeva je koji nisu u skladu s ovom odlukom i nismo u mogućnosti izdati e-propusnice. Cilj ove mjere i nije bilo izdavanje e-propusnica nego zabrana napuštanja mjesta prebivališta i na snazi je do 8. siječnja i automatizmom prestaje. Trebamo izdržati, suzdržati se od velikog kretanja, poručio je Ribar.