Prvi Karlovački

Ribar: Mislimo da su mjere koje su sada na snazi dovoljne

Autor: Miloš Milovanović

17.04.2021

Koronavirus

Ako bude smanjenja broja oboljelih, možda ćemo ići s popuštanjem mjera, poručio savjetnik županijskog Stožera CZ

Josip Ribar savjetnik županijskog Stožera civilne zaštite izjavio je da pomno prate situaciju na terenu. Na zadnjoj sjednici Stožera zaključili su da su mjere koje su trenutno na snazi dovoljne i sukladne preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Pratimo stalno situaciju i nadamo se da se  ljudi ipak pridržavaju propisanih mjera. Ne možemo reći da je sve idealno, ali ipak uviđaju da je situacija ozbiljna. Mislimo da su ove mjere koje su sada na snazi, naravno uz sve veći broj cijepljenih osoba, dovoljne. Pratimo stanje i u školama, a prema jučerašnjim podacima 21 je pozitivan učenik u osnovnim školama i 26 zaposlenika. U srednjim školama imamo pozitivna 24 učenika i 9 zaposlenika. Ukupno imamo 45 pozitivnih učenika i  35 zaposlenika. Pratit ćemo situaciju i idući tjedan i naravno ako bude smanjenja broja oboljelih, možda ćemo ići s popuštanjem mjera, kazao je Ribar.

Pojasnio je još jednom ulogu i zadatke specijalističke postrojbe koju je  2. travnja oformila Županija.

Prvenstveni zadatak joj je da sugerira, upozorava te ako treba i da pomaže našim ljudima da se svi zajedno pridržavamo mjera te nemaju nikakvu represivnu ulogu. U povratnim informacijama koje dobivamo od njih, situacija je bolja.

Inače, spomenuta specijalistička postrojba ima 13 članova i pokriva cijelu županiju; od Plaškog do Lasinje. Trenutno su najviše angažirani u Karlovcu te će biti ispomoć na punktovima gdje se organizira masovno cijepljenje.