Prvi Karlovački

Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Autor: Branko Obradović

18.11.2019

Vijesti

Utvrđeno je ukupno 260 prekršaja, 17 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 92 na brzinu, 29 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 14 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranja prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 260 prekršaja među kojima se 17 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 92 na brzinu, 29 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 14 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača u Gornjem Taborištu na području Slunja, a iznosila je 2,21 promila. Naime, vozač je 16. studenog županijskom cestom upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,21 promila i zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika te je lako ozlijeđen. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 150 km/h na autocesti A1 i to na dijelu gdje je ograničenje 100 km/h.

Također, jučer 17. studenog u Karlovcu utvrđeno je da 34-godišnjakinja upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i nije postupila po znaku ovlaštene službene osobe. Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, ona je uhićena i danas 18. studenog uz optužni prijedlog privedena na nadležni Općinski sud gdje joj je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora od 8 dana i novčana kazna u iznosu od 3.300 kuna

Autor: Branko Obradović