SDP-ova Dragica Malović o rezoluciji koja nije usvojena

"Rezoluciju nismo usvojili, ali pozdravljam pozitivan iskorak gradonačelnika Mandića koji je prihvatio neke stvari iz nje"

VIŠE IZ RUBRIKE

Nasilje nad ženama u porastu

Očekivala sam da će HDZ napraviti možda jedan demokratski iskorak i usvojiti nešto što je predložio netko drugi, a nije HDZ, navodi Malović.

Nakon aktualnog sata uoči današnje sjednice Gradskog vijeća, na temu rezolucije o proglašenju grada Karlovca sigurnim mjestom za žene, novinarima se obratila i Dragica Malović koja je uime SDP-a i predložila da se navedena rezolucija usvoji budući je nasilje nad ženama i u Karlovcu u porastu.

-Ova rezolucija izglasana je na razini Europske unije od strane europskih socijaldemokrata. Ona je kao takva vrlo općenita, poziva se na sve relevantne dokumente, od deklaracije Ujedinjenih naroda, Europske konvencije o temeljnim ljudskim pravima, Istanbulske konvencije itd. U njoj je predloženo 11 točaka koje bi Grad Karlovac trebao provoditi u okviru svojih nadležnosti kako bi se preveniralo od najranije dobi, kako bi se pravodobno reagiralo i kažnjavalo počinitelje nasilja nad ženama. Očekivala sam da će HDZ napraviti možda jedan demokratski iskorak i usvojiti nešto što je predložio netko drugi, a nije HDZ. Rezoluciju danas nismo usvojili, međutim pozdravljam pozitivan iskorak gradonačelnika Mandića koji je prihvatio neke stvari iz ove rezolucije, a to je da se kontaktiraju i relevantne službe, govorim o policiji, o školama, o udrugama, konkretno o udruzi Korak koja ovdje djeluje, da s njima sjednemo zajednički za stol i vidimo što možemo učiniti najviše na prevenciji, od najranije dobi, vrtićke dobi, osnovnih škola srednjih škola, pa i Veleučilišta koje djeluje ovdje u Karlovcu. Žao mi je što HDZ nije napravio taj iskorak, to bi bila jedna pozitivna praksa, ali moramo djelovati odmah, istaknula je između ostalog Malović.