Prvi Karlovački

Restoran DP – Mrežnička kuća dobitnik regionalne Prizme „Za novi kvalitet u Turizmu“

Autor: Marta Marinović

16.11.2020

Mozaik

Projekt Dnevnog boravka na Mrežnici prepoznat kao inovativni pothvat u turizmu

Ideja obitelji Vukmanić i Izvan fokusa pokazala se kao pun pogodak čemu svjedoči i ovo regionalno priznanje. Dnevni boravak na Mrežnici osmišljen je kao mjesto opuštanja, uživanja u prirodi te bogatoj ugostiteljskoj ponudi. Posjetitelji su čitavo ljeto mogli uživati u ambijentu dnevnog boravka – klupe od paleta, dekice, dekoracije, lampice i prije svega ugodna atmosfera, kokteli i ukusna hrana. Uz već poznata i priznata jela proizašla iz kuhinje Mrežničke kuće, Dnevni boravak donio je novu i kreativnu gastronomsku ponudu. Čips od šarana, juneći burger, vege beyond burger, tacosi, nachosi, chilli con carne samo su neki od specijaliteta u kojima su gosti mogli uživati ovoga ljeta. Cjelokupni ambijet, uređenje prostora kao i popratni sadržaji poput romantične vožnje kajakom te gastronomska ponuda prepoznati su od strane Turističke prizme kao inovatni projekt koji pridonosi kvaliteti turizma u regiji

Redakcija Turističke prizme je prije punih 23 godine započela akciju “Za novi kvalitet u turizmu”. Od samog početka misao vodilja je bila podizanje razine turističkih usluga i stimulacija inovativnih poduhvata u regiji. Novinari i urednici portala i emisija čija je tema gastronomija (članovi žirija) koji prate turizam u zemljama u kojima se vodi akcija, nagrađuje one koji pokazuju inovativnost i stvaraju nove kvalitete u turzimu. Međunarodni novinarski žiri radio je u sastavu, Radmilo Bumber, TV serijal “Srbija koju volim”, Kamenko Milenković, TV Vojvodina, Slađana Jašarević (BIH) BN televizija, Dario Novalić,(BIH) časopis “Start” i portal BH putovanja, Sanja Golubović, časopis “Caffe Montenegro” Crna Gora, Drago Bulc – predsednik Udruženja turističkih novinara Slovenije, Tina Čubrilo-Eterović –predsjednica FIJET-a Hrvatska, Karin Mimica, “Gastronaut “ Hrvatska i Portal FIJET World i Đorđe Mihajlović “Turistička prizma”, predsjednik žirija.

 

Nagrade u vidu statue i povelje proglašene su na online međunarodnom specijaliziranom sajmu turizma, WESTM 15.11.2020.godine, a na ovoj manifestaciji je promoviran i 26. godišnjak “Turistička prizma 2021”, koji je prvi put izašao u elektronskoj formi. Žiri je ove godine podijelio 9 nagrada u akciji “Za novi kvalitet u turizmu”.