HE Lešće

Remont hidroelektrane sljedeći tjedan - nizvodno će vodni val biti do 60 m3 u sekundi

VIŠE IZ RUBRIKE

Radovi

Do 15. rujna hidroelektrana će, osim u iznimnim situacijama, raditi s pola kapaciteta s time da će se vodni val, koji od hidroelektrane do ušća u rijeku Kupu putuje oko 8 sati, ispuštati samo noću

HE Lešće je od 3. srpnja u obustavi rada radi godišnjeg održavanja građevina, postrojenja i opreme, za koje vrijeme je ispuštan samo biološki minimum vode nizvodno od hidroelektrane.

U tjednu od 17. do 21. ovog mjeseca. započinju završne remontne aktivnosti u hidroelektrani Lešće, koje zahtijevaju rad glavnih agregata i propuštanje vode kroz turbine do 60 m3 /s.

Završne remontne aktivnosti obuhvaćaju ispitivanja i puštanja u pogon agregata A u ponedjeljak, 17. srpnja tijekom čitavog dana, a agregata B u nastavku u periodu od 18. do 21. ovog mjeseca.

Tijekom završnih ispitivanja, agregati će u više navrata ulaziti i izlaziti iz pogona, te će se, tijekom rada agregata, nizvodno propuštati voda protoka do 60 m3 /s.

Nakon uspješno završenih remontnih aktivnosti, agregat će raditi u ljetnom režimu, prilagođenom građanima (kupačima, veslačima, ribičima, izletnicima) koji u tom razdoblju češće borave na području nizvodno od hidroelektrane.

Do 15. rujna HE Lešće će, osim u iznimnim situacijama, raditi s pola kapaciteta s time da će se vodni val, koji od hidroelektrane do ušća u rijeku Kupu putuje oko 8 sati, ispuštati samo noću, izvijestili su iz HE Lešće.