Prvi Karlovački

Relativno povoljna situacija u školama uoči početka drugog polugodišta

Autor: Miloš Milovanović

15.01.2021

Županija

Sve  škole u županiji, osim OŠ Dragojla Jarnević, imaju zelenu naljepnicu i sigurne su za početak nastave

Županijska pročelnica za školstvo Marija Šćulac kazala je danas na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite da je situacija u školama  uoči početka drugog  polugodišta relativno povoljna. U osnovnim školama pozitivna su tri učenika i šest djelatnika, a u samoizolaciji je 37 učenika i šest zaposlenika. U srednjim školama je pak šest  pozitivnih učenika i tri djelatnika, dok su u samoizolaciji 41 učenik i 8 zaposlenika.

U Karlovačkoj  županiji će svi učenici od prvog do četvrtog razreda od ponedjeljka, 18. siječnja, ići po modelu A,  što znači pohađat će redovnu nastavu u školama. Učenici završnih razreda srednjih škola također će ići po modelu A, a ostali će ići po modelu C. Naglašavam da ova odluka vrijedi samo za idući tjedan, od 18. do 22. siječnja, rekla je pročelnica i nastavila:

Pratit ćemo epidemiološku situaciju te se nadam da će u tjednu poslije navedenog pridružiti i ostali učenici te bi nastava tada za sve bila organizirana u učionicama. Važno nam je, a zbog potresa, da škole budu sigurne. Sve one škole koje su prijavile oštećenja koja su uglavnom bila manja,  su  pregledane s današnjim danom. Sve osim OŠ Dragojla Jarnević imaju zelenu naljepnicu, dakle sigurne su za početak nastave. Jedino će OŠ Dragojla Jarnević biti izuzeta od prije navedene odluke i svi učenici ove škole će idući tjedan imati nastavu po modelu C. U prvom tjednu nastave za sve učenike bit će organizirane dodatne edukacije vezane za elementarne nepogode, posebno potrese, zatim evakuacijske vježbe, određene psihološke pomoći i ostalo.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućem prihvatu učenika iz Sisačko moslavačke županije pročelnica je kazala:

Cijelo vrijeme smo u intenzivnoj komunikaciji sa Sisačko moslavačkom županijom. Naše škole su se ponudile za prihvat učenika osnovnih škola, ali i srednjih škola te smo spremni tim učenicima omogućiti  teoretski dio  nastave u razredima, ali i praktični dio kod poslodavaca. Za sada još nismo dobili službeni upit, tako da ih za sada nemamo. Međutim, ukoliko bude potrebno naše škole su spremne za prihvat učenika iz potresom pogođenog područja.

Foto: Igor Čepurkovski