Prvi Karlovački

Redovita komunikacija je ključna za uspjeh projekata

Autor: Ivica Pilaković

12.07.2022

Županija

Na inicijativu županice Martine Furdek Hajdin u srijedu 6. srpnja u Karlovačkoj županiji održan je sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta i jedinica lokalne samouprave, na kojemu se razgovaralo o brojnim projektima Hrvatskih cesta na području Županije.

Izgradnja obilaznice Grada Ogulina investicija je vrijednosti 150 milijuna kuna te je od velike važnosti za županiju i grad Ogulin. Izgradnjom obilaznice smanjit će se količina prometa u gradu, povećati prometna sigurnost i omogućiti direktno povezivanje dviju poduzetničkih zona u Ogulinu što će pozitivno utjecati na potencijalne gospodarske investicije. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju obilaznice te je u ovoj fazi najvažnija koordinirana i kontinuirana komunikacija svih razina.

Za projekt izmještanja državne ceste DC6 na dionici od čvora Novigrad do Lišnice također je u tijeku izrada projektne dokumentacije, a realizacijom projekta omogućit će se bolja povezanost ovog područja Karlovačke županije, izravan ulaz/izlaz na autocestu prvenstveno grada Duge Rese, općina Netretić, Generalski Stol, Barilović te će smanjiti prometne gužve na izlazima u Novigradu i Karlovcu. Zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić izrazila je zadovoljstvo prezentiranom vizualizacijom projekta i naglasila kako vjeruje da će ovaj dugoiščekivani projekt zaživjeti.

Razgovaralo se i o projektu izgradnje nove dionice Saborsko – Rakovica na DC42, projektu izgradnje obilaznice Plitvičkih jezera na DC1, projektu rekonstrukcije DC36 na dionici Blatnica Pokupska – most na kanalu Kupa – Kupa i drugim značajnim projektima.

Na sastanku je odlučeno da će se intenzivirati komunikacija između Hrvatskih cesta, Karlovačke županije i lokalne razine te suradnicima na projektima, kako bi se u što kraćem vremenu otklonili eventualni problemi i ubrzala realizacija projekata.

Županica Martina Furdek Hajdin naglasila je kako Karlovačka županija stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći i komunikacije kako bi navedeni projekti koji su ujedno od gospodarske i turističke važnosti zaživjeli i omogućili bolju prometnu povezanost.

U ime Hrvatskih cesta sastanku su nazočili član Uprave Hrvatskih cesta Senko Bošnjak, direktor Sektora za pripremu, građenje i rekonstrukciju Darko Šošić, direktor Sektora za održavanje i promet Dubravko Kos, šef odjela za Tehničke poslove iz Poslovne jedinice Zagreb Frano Gašpić sa suradnikom Tomislavom Zlomislićem, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović s predsjednikom Gradskog vijeća Marinkom Hermanom, zamjenica gradonačelnika Grada Duge Rese Katarina Srakočić s pročelnikom Mladenom Rakočevićem, načelnik Općine Netretić Marijan Peretić te predstavnik projektantske tvrtke Rencon d.o.o. Denis Šimenc, u ime Županijske uprave za ceste Nataša Rahela Borovček i privremena pročelnica UO za gospodarstvo Branka Šeketa Karlović.