Udruga Carpe Diem u sklopu novog projekta "Partnerstvo za prostor"

Razgovori u Centru – novi podcast u sklopu projekta ''Partnerstvo za prostor''

VIŠE IZ RUBRIKE

  Kako, u vrijeme pandemije, distanciranja i maski potaknuti druženje, čime ispuniti društveni centar kada se, zbog epidemioloških mjera, ne smiju održavati edukacije, tribine, radionice, promocije, predavanja, druženja i slične aktivnosti? Kako se odgovorno družiti? To je bio izazov sa kojim se suočila udruga Carpe Diem u sklopu novog projekta "Partnerstvo za prostor".

  Rješenje se nametnulo kroz dijalog sa partnerima na projektu, a riječ je o podcastu pod nazivom "Razgovori u Centru". U formatu intervjua sa predstavnicima ostalih organizacija civilnog društva, tim zadužen za provedbu projekta na službenom Youtube kanalu udruge Carpe Diem, na tjednoj bazi objavljuje polusatne epizode sadržajem vezane za kulturu, zdrave stilove života, volonterstvo, aktivnu participaciju građana, te ostale aktualne teme.

  Prve dvije epizode razgovora sa voditeljem udruge Integrativni centar mentalnog zdravlja, doktorom Igorom Salopekom i magistrom psihologije, Ivom Dugalić, snimljene povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti već možete pogledati na sljedećim linkovima:

  https://youtu.be/V29kpKIPFKU

  https://youtu.be/ufB4jxA6DZU

  Uskoro stižu i nove dvije epizode razgovora sa mladom doktoranticom filozofije i umjetnosti, Anamarijom Ami Podrebarac, tematski vezane uz zaštitu osobnih podataka i privatnosti na internetu, te položaj umjetnika i ulogu umjetnosti u vrijeme krize ili prirodne katastrofe.

  Valja napomenuti kako je povodom projekta uspješno otvorena Facebook stranica pod imenom 'Partnerstvo za prostor – Carpe Diem Karlovac' te je, u samo tjedan dana, sakupila preko 750 pratitelja, koji aktivno, svojim komentarima, pitanjima i sugestijama sudjeluju u kreiranju tema za podcast, proširujući tako dijalog u zajednicu. I vi se možete uključiti u online raspravu, klikom na link:

  https://www.facebook.com/Partnerstvo-za-prostor-Carpe-Diem-Karlovac-101542958540276

  Velik i brz rast broja pratitelja ujedno znači i veći odjek i interes za ideje, odnosno poruke sugovornika, pa iz Carpe Diema poručuju da su, uz epidemiološke mjere, za 'Razgovor u Centru' vrata – otvorena!

  Projekt ukupne vrijednosti od 1.757.330,43 kuna je financiran bespovratnim sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 posto). Projekt je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH.