Prvi Karlovački

Razbojništva u Karlovcu

19.05.2020

Crna kronika

Provaljeno u više garaža i poslovni prostor u Karlovcu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 10 kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Ozlju i Vojniću i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

Jučer oko 18 sati maskirani nepoznati muškarac je frizerskom salonu u Gradskoj četvrti Banija u Karlovcu, uz prijetnju hladnim oružjem počinio razbojništvo nad 49-godišnjakinjom i uzeo novac koji mu je žena potom uzela, a nakon toga nepoznati muškarac otuđio je mobitel i udaljio se s mjesta događaja. Nešto kasnije, iza 19 sati nepoznati muškarac je uz prijetnju hladnim oružjem u automat klubu u Gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu od 24-godišnje zaposlenice otuđio novac i udaljio se. U vezu s ovim događajima dovodi se jedna muška osoba koja je uhićena i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Nepoznati počinitelj je u razdoblju od 17. do 18. svibnja provalio u sedam garaža u Gradskoj četvrti Banija u Karlovcu i iz jedne garaže otuđio vrtni alat te u poslovni prostor gdje je odrezao i otuđio bakrene cijevi, električne instalacije te oštetio klima uređaj. Ukupna materijalna šteta veća je od 300.000 kuna.

Jučer je u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 58-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj na području Josipdola u razdoblju od 15. do 18. svibnja iz ostave otuđio suhomesnate proizvode i smrznuto meso, a u prethodnom periodu i alat za košnju, aparat za varenje i drugo. Materijalna šteta je veća od 9.000 kuna.