Nakon oštre pressice Mostovca Zvonimira Troskota

Ravnateljica OB Karlovac dr. Kovačić ističe da je Troskot iznio niz neistina, Grba Bujević na Facebooku poručila: "Troskot lažeš!"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Reagiranje

  Z. Troskot, koji dolazi iz Zagreba, odlučio je koristiti Karlovac kao pozornicu za svoje politikanstvo, objavila je Grba Bujević

  Nakon niza oštrih kritika o stanju u karlovačkoj Općoj bolnici koje je danas na konferenciji za novinare iznio saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot, uputili smo upit i ravnateljici OB Karlovac dr. Ivani Kovačić u čijem odgovoru stoji:

  -Nisu točne informacije koje je danas iznio gospodin saborski zastupnik doputovavši iz Zagreba.
  Od 297 kreveta, popunjeno nam je na današnji dan 270, što se mijenja na dnevnoj razini. O odlasku liječnika gospodin također iznosi neistinite tvrdnje: naime, nije otišao niti jedan reumatolog, niti jedan pedijatar, niti jedan kirurg. Istina je da nam je otišao jedan oftamolog, što je uobičajena pojava u medicini.
  Liste čekanja su kompleksan problem i one se mijenjaju iz sata u sat, te se aktivno i na dnevnoj razini rješavaju. U karlovačkoj Općoj bolnici nitko kome je potrebna hitna operacija ili pretraga nije za nju ostao uskraćen.
  Budući da je gospodin iznio niz neistina, pozivam ga da se uoči idućeg javnog istupa obrati ravnateljstvu bolnice, koje ima sve točne podatke i informacije. Ostale tvrdnje ne želim komentirati, jer se ne osjećam prozvanom i nisam u predizbornoj kampanji.

  U svom izlaganju Troskot je nekoliko puta prozvao saborsku zastupnicu HDZ-a i ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maju Grba Bujević. Ona je reagirala na svom Facebook profilu gdje je objavila sljedeće:

  -Z. Troskot laže kao i obično. Ništa novo.

  Tvrdnje saborskog zastupnika Zvonimira Troskota ne samo da su netočne, već su i odraz političkog podmetanja uoči izbora. Z. Troskot, koji dolazi iz Zagreba, odlučio je koristiti Karlovac kao pozornicu za svoje politikanstvo.

  Moj rad u Općoj bolnici Karlovac završio je prije dvadeset godina, a uvijek je bio usmjeren na pomoć ljudima i unapređenje zdravstvene skrbi. Optužbe o mom negativnom utjecaju na bolnicu su neosnovane i odvlače pozornost od drugih izazova koji zahtijevaju ozbiljnu pažnju i djelovanje.

  MOST i Z. Troskot su fokusirani na političko podmetanje i širenje laži u medijskom prostoru pa koriste za svoje sitne interese i one najranjivije.
  Troskot lažeš!, poručila je Maja Grba Bujević.