Prvi Karlovački

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević uručila donaciju “Karlovcu 1919”

Autor: Branko Obradović

01.07.2020

Karlovac

Na pomoćnom igralištu Stadiona "Branko Čavlović Čavlek" održana je primoredaja automatskog vanjskog defibrilatora

Na stadionu “Branko Čavlović Čavlek” održana je primopredaja donacije defibrilatora. U sklopu nacionalne akcije “Pokreni srce, spasi život” Ministarstvo zdravstva u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu doniralo je defibrilator Nogometnom klubu “Karlovac 1919”. Primopredaji su prisustvovali ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu primarijus Maja Grba-Bujević i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, predvođeni ravnateljem Nikšom Anticom te ispred Nogometnog kluba “Karlovac 1919” predsjednik kluba Josip Ribar, treneri i igrači omladinskog pogona. Predsjednik Ribar zahvalio je na donaciji u ime kluba.

-Nogometni klub “Karlovac 1919” ima više od 250 djece u trenažnom procesu i mislim da smo jedan od najvećih sportskih kolektiva u Karlovačkoj županiji. Iznimno nam je drago što smo dobili ovu donaciju, a nadam se da je nećemo trebati koristiti. Zahvala u ime igrača, trenera i roditelja kluba, veliko hvala ravnateljici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maji Grba-Bujević, kazao je Ribar.

Vrijednost ove donacije je 12.600 kuna. Na terenu je priređena demonstracija rada ovog uređaja, a ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević rekla je nešto više o njemu.

-Pratim karlovački sport, a o Nogometnom klubu “Karlovac 1919” uvijek se lijepo pričalo. Posebno mi je drago što sam danas čula da u klubu trenira velik broj djece. Ovaj projekt “Pokreni srce, spasi život” govori o tome da želimo svima pomoći. Kada srce stane, očekuje se da onaj tko je najbliži zna postupke prve pomoći i da počne odmah taj postupak, kako ne bi stradao mozak i kako bi osoba dalje nastavila živjeti. Ovaj uređaj koji se zove automatski vanjski defibrilator omogućava da još brže, lakše i bolje oživimo čovjeka. Zahvaljujući ovom uređaju prošle godine je u Hrvatskoj spašeno sedamnaest života, rekla je primarijus Maja Grba-Bujević.