Prvi Karlovački

Ravnatelji u posjeti svojim učenicima na praksi u Hostelu Karlovac

Autor: Branko Obradović

10.07.2021

Karlovac

Praksa karlovačkih učenika u Hostelu Karlovac u Selcu

Prije četiri godine na inicijativu ravnateljice Ekonomsko-turističke škole iz Karlovca Lidije Mikšić i ravnatelja Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac Damira Pleše pokrenuta je hvale vrijedna akcija obavljanja specijalističke prakse učenika njihovih škola u gradskom odmaralištu Hostelu Karlovac u Selcu. Do ove sezone praksu je tako obavilo više od osamdeset praktikanata, a najboljim od njih ponuđen je sezonski posao do početka školske godine.

-Držim da je ovaj projekt zajedničke suradnje karlovačkih škola i tvrtki u vlasništvu grada Karlovca za sada pokazao se kao vrlo uspješan i svrsishodan za sve dionike. Ono što smo svi naučili i učimo da je svaka sezona drugačija i izazovnija. Većini su ovo prva prava radna iskustva i mislim da su naši učenici poslije ovakve prakse uistinu spremni za realno tržište rada, rekla je Lidija Mikšić.

-Zadovoljni smo kad su svi zadovoljni. A kako čujemo i praktikanti i poslodavac dobro se nose sa još jednom posve drugačijom i izazovnom turističkom sezonom. Za sada imamo samo pozitivna iskustva i svakako ćemo gledati da nastavimo ovakav vid suradnje, mišljenja je Damir Pleša.

Rad u turizmu sve je zahtjevniji i stalno se radi na kvaliteti usluge. Posao hotelijera i ugostitelja mora se brzo privikavati na sve promjene na tržištu. Upravo zato obavljanje prakse u objektima kao što su Hostel Karlovac mnogima je prvo pravo radno iskustvo, ali i prilika da opravdaju svoja očekivanja ili se ipak nakon svega opredijele za nešto drugo. Kako god mladi praktikanti odlučili moraju biti svjesni da na svakom putu ima trnja.