Ranger - Čuvari prirode Karlovac

Rangeri očistili šumu u Popović brdu, sljedeći na redu Vučjak i Tičarnica

VIŠE IZ RUBRIKE

#ranger4forest

Održana Ranger ekološka akcija čišćenje šume Popović Brdo

U subotu 26.11. organizirana je u suradnji s Hrvatskim šumama UŠP Karlovac ekološka akcija (drugi put ove godine) u sklopu programa #ranger4forest u šumi u mjestu Popović brdo. Organizator je i ovaj put bila Udruga Ranger - Čuvari prirode Karlovac, članica organizacije Ranger - Čuvari prirode Hrvatska

Sudionici u ovoj akciji bili su Hrvatske šume, off-road Quad timovi, Ranger moto team, Čistoća Karlovac, Ranger Karlovac, Ranger Sisak, Ranger Gorski kotar te volonteri. Ukupno je šumu čistilo 35 volontera.

U ovoj akciji skupilo se preko 15 m3 otpada i ta šuma je sad napokon čista. Da bi i dalje ostala čista, Rageri će postaviti sustav video nadzora i redovito osigurati svakodnevni obilazak karlovačke „ Ranger Eco Patrole“ u čijem sastavu su i mještani tog kraja. Jedino sinergijom svih dionika, edukacijom građana, ali i velikim kaznama za prekršitelje naše šume ostati će čiste, kažu iz ove udruge.

Ovim putem zahvaljuju se svim sudionicima, sponzorima, a željeli bi najaviti i nove akcije za karlovačke šume u mjestima Vučjak i Tičarnica.