Ranč i izletište za djecu OPG-a Kovač - nova turistička atrakcija u Jaškovu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Vlasnik OPG-a Kovač iz Jaškova, Tomislav Kovač proširio je svoje poslovanje i otvorio ranč i izletište za djecu. Ovaj uspješni poduzetnik i gospodarstvenik izobrazbu je stekao u Njemačkoj, ali se vratio u Hrvatsku te u Jaškovu osnovao obitelj i pokrenuo posao.

    OPG Kovač trenutno ima 20 grla visokoplaninskog škotskog goveda, koje se uzgaja u cjelogodišnjem slobodnom uzgoju na otvorenim pašnjacima. Cilj je imati ukupno 50 grla, ističe Kovač. OPG se primarno bavi ekološkim uzgojem i preradom bobičastog voća, oraha, lješnjaka i buča te proizvodnjom bučinog ulja, brašna i koštica koje plasira na domaćem i inozemnom tržištu.

    Županica Martina Furdek Hajdin u petak je obišla novouređeni ranč i pohvalila Kovačeve što su kao mlada poduzetna obitelj već sada postigli izniman uspjeh vodeći uspješan OPG, ali i što se kontinuiraju javljaju na raspoložive natječaje te koriste potpore Karlovačke županije i nacionalne razine kako bi unapređivali vlastiti posao.

    Dugoročni cilj poduzetnih Tomislava Kovača i supruge Snježane je uspostaviti pravu turističku atrakciju u Jaškovu sa škotskim govedima, grupnim i pojedinačnim posjetima turista i školskih grupa, ali i izgraditi smještajne kapacitete koji će omogućiti duži boravak posjetitelja na području Jaškova i Karlovačke županije.