Osim većeg broja prijava, za drugi Izbor dvostruko više reakcija građana

„Rajska ptica“ ponovno odnijela titulu najljepšeg adventskog izloga

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nakon prošlogodišnjeg 21 izloga u utrci za titulu najljepšeg, Turistička zajednica grada Karlovca ove se godine može pohvaliti sa čak 26 prijava za Izbor najljepšeg adventskog izloga. Tijekom manifestacije, osim na Promenadi i Paviljonu, duh adventa mogao se osjetiti u svakom kutku grada, zahvaljujući upravo vrijednim sugrađanima koji su prigodno uredili izloge svojih radnih prostora, a sinoć su, na posljednjoj večeri Adventa u Karlovcu i svečano proglašeni pobjednici. Drugu godinu zaredom pobjedu je odnijela udruga „Rajska ptica“.

  - Mi se trudimo, damo sve od sebe, krenemo sa srcem i izgleda da su to građani i prepoznali. Jako nam je drago jer svi radovi koji su u našem izlogu rezultat su rada s našim korisnicima na radionicama koje svakodnevno provodimo, tako da je ovo zapravo priznanje njima, a to nam je još draže i posebnije, kaže Martina Perković, djelatnica udruge.

  Njihov je izlog uređen tijekom cijele godine, a radovi koji ga trenutno krase nastajali su ponajviše na radionicama krojenja i keramike.

  Drugo je mjesto pripalo izlogu Centra za pružanje usluga u zajednici "Vladimir Nazor".

  - Mi smo se i prošle godine javili, isto tako nam je bila želja i ove godine. Idejna začetnica je naša odgajateljica, teta Željka Kostanjšek. Nije samo ona naravno, i ostali odgajatelji su veliki kreativci, međutim nju je taj tjedan nekako dopala noćna smjena i jednostavno je pokrenula sve druge vilenjake i za uređenje cijelog prostora nije samo ona „kriva“ već i drugi vilenjaci koji su s njom tu večer do pola dva u noći kitili prostor. Za djecu to znači jako puno, oni i sami sudjeluju u svemu tome. To je jedno posebno okružje, taj Božćni duh i atmosfera donosi jednu određenu toplinu, poručila je ravnateljica Centra, Nataša Horvat.

  Naglasila je i da ništa u njihovom izlogu nije kupljeno, već je sve izrađeno ručno.

  Treće mjesto zauzele su Marijana Protulipac i Marina Mihalić sa izlogom svog obrta LARISSA.

  - Inspiracija nam je bila grad Karlovac pod snijegom, pošto ove godine nema snijega, a nadale smo se da će biti. Za fotografije koje krase naš izlog posebno se zahvaljujemo našem susjedu  Antoniju Hajsanu, Ani Budimir, Martini Begović i Marini Gojak, kažu Protulipac i Mihalić.

  Na pitanje zašto su se uopće odlučile ukrasiti svoj izlog, odgovorile su da jednostavno željele dati svoj doprinos i učinile grad ljepšim.

  Odabir je proveden putem društvenih mreža, a pobjednici određeni prema broju reakcija.

  - Ono što nas je izuzetno razveselilo je reakcija naših sugrađana. Gotovo deset tisuća reakcija imamo na prijavljene izloge što je dvostruko više nego prošle godine. Objave su dosegle preko 67 tisuća pregleda tako da mislim da smo cijeli Karlovac podigli na noge, govori direktorica Turističke zajednice grada Karlovca, Marina Burić.

  Dodala je i kako smatra da će to potaknuti i one koji nisu pritisnuli lajk ili srce uz objave nego samo pregledali, da reagiraju iduće godine i da im pomognu da izbor bude što pravedniji.

  - Ovo je jedan način da Advent proširimo na cijeli grad. Volim reći da je to jedan od razloga da bi se Advent osjetio u svakom kutku našeg grada, a i svaki taj uređeni izlog sigurno izmami jedan dodatni osmjeh na licima naših sugrađana ali i svakog posjetitelja koji se tad zatekne u gradu.

  Iznimno se raduju i idućoj godini i novom Izboru za najljepši adventski izlog koji je, poručuje Burić, svakako u planu. (ls)

   

  foto: i.č.