FOTO GALERIJA

Radovi po vrućini - da bi nam zimi bilo toplo

VIŠE IZ RUBRIKE

NEMA GODIŠNJEG ODMORA U GRAĐEVINI

Teško je biti strpljiv po ovim vrućinama, ali kad imamo pred sobom ono što za cilj imaju sva ta silna gradilišta po našem gradu – lakše je.

Naš fotograf prošao je gradom i zabilježio u kojoj su fazi radovi. Razgovarao je i sa sugrađanima. Naravno, mnogi su nezadovoljni. Nikad nije ''pravo'' vrijeme za radove, uvijek ''smetaju''... od prašine do buke, preko zaobilaznih dužih puteva do odredišta, plus problemi s parkingom. Drugi, pak, su strpljiviji i shvaćaju da radovi traju, da su potrebni, neophodni, i da će nove cijevi (kakve god bile, vodovodne, vrelovodne ili neke druge) poboljšati kvalitetu usluge, i na kraju sigurnost sustava.

Građevinari muku muče s manjkom građevinskih radnika, radi se na puno lokacija, vrućine su neizdržive, svi smo pomalo nervozni... Ali, doći će jesen, doći će kraj godine, radovi će prije ili kasnije završiti, i to treba imati na umu svaki put kad se ''naljutimo'' zbog ovakvih kadrova koje vidimo uživo ili u medijima. Jednostavno se sve te dotrajale cijevi moraju zamijeniti da bi sustavi funkcionirali.

Općenito, čini nam se, najviše nam nedostaje strpljenja i pozitivnog načina razmišljanja. S temperaturama kakve su ovih dana - teško je biti dobre volje ako nisi na moru, u rijeci ili pod klimom. Ljudima nikako dobro - ne valja kiša, ne valja vruće, ne valja hladno... ne valja kad se ne radi, ne valja kad su radovi, jer su baš u ulici kojom inače prolaze... Možda, zapravo, trebamo samo prihvatiti da je to tako kod nas ljudske vrste! Nikad nismo zadovoljni! I to je u redu. Ipak, sigurni smo da ćemo kad se građevinski radovi u gradu zgotove - ipak biti u konačnici zadovoljni i brzo ćemo zaboraviti kako su nas ''živcirali'' dok su trajali. Pamtimo samo lijepe stvari i konačan proizvod, muke putem se ni ne sjećamo na kraju, najčešće! Osim toga, ima puno većih ''muka'' u životu od građevinskih radova, jel' da?

A sad detaljno pogledajte sve fotografije u našoj galeriji, da znate koje dijelove grada zaobići ako možete!