Do danas položeno više od 1000m novog cjevovoda

Radovi na izgradnji tlačnog magistralnog cjevovoda Jelsa

VIŠE IZ RUBRIKE

Svi radovi bi trebali završiti do kraja srpnja

Na postojećem cjevovodu ima znatan broj kvarova, a izgradnjom ovog transportnog cjevovoda taj će se problem u velikoj mjeri smanjiti.

Pored velikog EU projekta aglomeracije, Vodovod i kanalizacija nastavlja s vlastitim ulaganjima usmjerenim poboljšanju rada sustava vodoopskrbe, a time i kvalitete usluge. Jedan od značajnijih projekata koji se provodi je izgradnja tlačnog ili transportnog magistralnog cjevovoda Jelsa, ukupne duljine 2,7 km kojim će se voda a vodocrpilišta Borlin distribuirati do vodospreme Jelsa. Naime, postojeći cjevovod ima dvojaku funkciju: tlačno-gravitacijsku, što znači da služi za punjenje vodospreme i za distribuciju vode do kućanstava. Na njemu ima znatan broj kvarova, a izgradnjom ovog transportnog cjevovoda taj će se problem u velikoj mjeri smanjiti. U konačnici, to će unaprijediti kvalitetu i stabilnost vodoopskrbe na području od Jelse do Draganića, što će utjecati i na smanjenje gubitaka vode.

Radovi vrijedni 4, 3 milijuna kuna upravo  se  izvode u ulici Gornja Jelsa, a cijela trasa prolazi od vodospreme Jelsa kroz naselje Smajle preko  Gornje i Donje Jelse do borlinskih zdenaca.

Lokaciju radova danas je obišla direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica sa suradnicima gdje ih je voditeljica gradilišta izvijestila o aktivnostima. Do danas je položeno preko 1000m novog cjevovoda, a svi radovi bi trebali završiti do kraja srpnja. Sudionike u prometu, a posebno stanovnike u zoni radova iz ViK-a pozivaju na strpljenje i razumijevanje te dodatan oprez u prometu, s obzirom na radove i suženje prostora za kretanje vozila.