Projekt Steamapalloozza

Radionice za djecu u centru Nikola Tesla

VIŠE IZ RUBRIKE

Edukativno i zabavno

Radionice će se provoditi od srpnja do rujna.

Mladi grada Karlovca i udruga Nikola Tesla Network prepoznali su nedostatak aktivnosti za djecu od 6 do 10 godina starosti te će kroz projekt navedenoj skupini približiti  područje STEAM-a. Osim upoznavanja sa sadržajima iz STEM područja, sudionici radionica  razvijat će sposobnost rada u timu i unaprijediti vlastita znanja i vještine, te proširiti svoje  znanje i kvalitetnije provesti slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika.

Mladi grada Karlovca osmislili su i provest će projekt. Usavršit će digitalne vještine,  vještine rješavanja problema te vještine timskog rada koje su bitne za daljnji profesionalni rad.

Aktivnosti koje će se provoditi uključuju izradu animacije uz pomoć digitalnog alata za  razvijanje vještina osnovnog programiranja pod nazivom „Animirana priča“, aktivnost  „Lozgalice“ tijekom koje će sudionici rješavati interaktivne igre i kvizove, međusobno se  natjecati i biti nagrađeni prigodnim nagradama, aktivnost „Svjetlo u kutiji“ u kojoj će se  sudionici upoznati s 3D printerom i osnovama strujnog kruga, aktivnost „Znanost iz staklenke“ provodit će se kroz eksperimente kako bi se sudionike uvelo u osnove kemije i kemijskih  reakcija te aktivnost „Build-a-building“ u kojoj će se sudionici upoznati s osnovama  maketarstva. Radionice će se provoditi od srpnja do rujna.

Provedba navedenih aktivnosti kreće s održavanjem u mjesecu srpnju u Nikola Tesla  Experience Centru, Rakovac 6 u sljedećim terminima:

09.07. u 16 sati – Animirana priča

14.07. u 17 sati – Lozgalice

18.07. u 17 sati – Znanost u staklenci

22.07. u 10 sati – Animirana priča

Broj mjesta na radionicama je ograničen, te je potrebno prijaviti se na iste na mail:  essteslacentar@gmail.com

Projekt je financiran putem programa Europskih snaga solidarnosti Europske Unije. Sve  aktivnosti su potpuno besplatne za sudionike.