KAoperativa

Radionica zvuka i slušanja i zvučna šetnja u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

"Slušanje" grada

Prijave se primaju do četvrtka, 24. kolovoza, radionica je besplatna a broj polaznika ograničen

Savez udruga KAoperativa u subotu, 26. kolovoza organizira radionicu zvuka i slušanja i zvučnu šetnju pod vodstvom povjesničarke umjetnosti i autorice projekta Ive Galović.
Radionica će se održati od 15 do 18 sati u prostorijama Saveza na adresi Matice Hrvatske 4, Karlovac.
-Zvuk je integralni dio svakodnevnice, stalno smo njime okruženi te ima izniman utjecaj na našu percepciju okruženja kao i na raspoloženje. Kroz radionicu zvuka i slušanja nizom praktičnih vježbi će se učiti kako osvijestiti zvuk kao medij, ispitivati važnost i utjecaj zvuka, te njegova uloga u svakodnevnom životu. Zvučnim šetnjama upoznavat ćemo zvučnu sliku grada ali i istraživati moguće intervencije, te otkrivati koliko zvučno okruženje utječe na doživljaj prostora oko nas, ističu organizatori.
Zainteresirani se mogu prijaviti na mail galoviciva@gmail.com bez obzira na prethodno znanje o zvuku. Prijave se primaju do četvrtka, 24. kolovoza, radionica je besplatna a broj polaznika ograničen.
Iva Galović odmalena se bavi raznim aspektima umjetnosti, osobito audiovizualne i glazbene. Nakon diplome povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, koncentrirajući se posljednjih nekoliko godina na zvuk, završila je na akademiji u Gentu EPAS, postdiplomski studij iz zvuka kao umjetničkog medija. Radila je na audiovizualnim i kulturnim projektima u Hrvatskoj, Tajlandu, Kini i Belgiji gdje trenutno živi i radi te sudjelovala na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Program provodi Savez udruga KAoperativa uz potporu Grada Karlovca, Karlovačke  županije, zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture RH.