Radionica namijenjena onima koji tek traže posao, nezaposlenim mladima, studentima, učenicima, mladim radnicima i radnicama

Znaš li ti svoja radnička prava?

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ciklus radionica "Znaš li svoja radnička prava?" provodi Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u suradnji s  Mrežom mladih Hrvatske (MMH) u sklopu projekta "Zajedno smo jači". Radionica je namijenjena mladima do 35 godina starosti: onima koji tek traže posao, nezaposlenim mladima, studentima, učenicima, mladim radnicima i radnicama koji žele saznati više o svojim radničkim pravima.

    - Cilj radionice je informirati mlade o osnovnim radničkim pravima koja kao radnici imaju, predstaviti promotivni materijal o radničkim pravima za mlade „Mali vodič za veliku borbu“ te ih upoznati s načinima i mehanizmima zaštite kada se susretnu s nekim od povreda prava. Neka vas sve to ne obeshrabri, SSSH i MMH će vam pomoći da se snađete u tome i da znate koja su vaša prava kao radnicima odnosno radnicama i kome se možete obratiti ako ćete imati probleme, govori Branimira Penić iz udruge Carpe Diem. 

    Radionice se održavaju u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske i drugim partnerskim udrugama na različitim lokacijama diljem Hrvatske, a konačno je došlo vrijeme da se jedna održi i u Karlovcu. Karlovački suradnici u provedbi su udruga Carpe Diem i Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, pa će se sukladno tome radionica održati u Centru za mlade Grabrik, 11. prosinca 2019. od 16 sati.

    Svi zainteresirani pozvani su da se priključe putem prijavnice, a više informacija moguće je pronaći na službenom Facebook eventu. (ls)