Županica Furdek Hajdin u obilasku Duge Rese i Ogulina

„Radimo sve što možemo!“

VIŠE IZ RUBRIKE

Sve službe na terenu

Sve operativne snage i dežurne službe u 24-satnoj su pripravnosti i spremne su pomoći gdje god zatreba.

Sve su službe na terenu, reagiralo se brzo, pomoć u ljudstvu i opremi je osigurana – zaključeno je na sastanku ministra obrane Marija Banožića i županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin održanom jučer u Uredu županice. Županica Martina Furdek Hajdin izvijestila je o stanju na području županije: "Stanje je izvanredno, sve su službe na terenu, vojska puni i slaže vreće s pijeskom. U komunikaciji smo i sa lokalnim stožerima, kojima su na raspolaganju i oprema i ljudi."

Na karlovačko područje, u pomoć je stiglo 150 pripadnika Hrvatske vojske te pripadnici Državne interventne postrojbe iz Rijeke sa 10 pumpi. Sukladno zaključku sa sastanka s ministrom Banožićem, na karlovačko područje, ali i na ostala područja bit će angažirano još vojnika: "Angažirali smo 150 vojnika, 120 ih je trenutno na terenu, a 30 u pripravnosti."

Probleme na širem dugoreškom području stvara rijeka Mrežnica. Poplavljeno je nekoliko kuća u Gornjem Mrzlom Polju i na području Varoša, a najteže je u tvornici Lola Ribar. "Zbog prodora vode, cijelu noć smo spašavali tvrtku, dio robe je spašen, ali sada se strahuje od zaobalnih voda – kazao je Ivan Čupor, član Uprave Lola Ribar.

Županica Martina Furdek Hajdin obišla je Mrežnički Varoš i Sveti Petar, trenutno najugroženija područja u Dugoj Resi. Tamo se susrela s mještanima čije su kuće poplavljene.

Nakon Duge Rese, županica je obišla Općinu Tounj u kojoj je rijeka Suvaja zaprijetila obiteljskim kućama, a nekoliko od njih je i poplavila. Zahvaljujući članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava, mještanima te načelniku Ivici Sopeku u tijeku je izgradnja brane kako bi se spriječilo jače izlijevanje rijeke Suvaje. Županica Martina Furdek Hajdin stavila je na raspolaganje svu pomoć u opremi i ljudstvu.

Županica Martina Furdek Hajdin obišla je i Ogulin. Upravo stanje u tom gradu posebno se prati u Hrvatskim vodama, jer je za Ogulin najavljeno još kiše. Zajedno sa predstavnikom Hrvatskih voda Zoranom Pavlovićem, ogulinskim vatrogasnim zapovjednikom Žilićem, načelnikom ogulinskog Stožera civilne zaštite i zamjenikom gradonačelnika Danielom Vukeljom županica je obišla poplavom ugrožena područja.

Sve operativne snage i dežurne službe u 24-satnoj su pripravnosti i spremne su pomoći gdje god zatreba.

Županijski stožer civilne zaštite Karlovačke županije u stalnom je kontaktu s lokalnim stožerima. Prema potrebi osigurat će se dodatne vreće s pijeskom, pumpe i ostalu oprema za sanaciju nakon poplava.