PU karlovačka svečano obilježila Dan policije i blagdan svetog Mihovila

VIŠE IZ RUBRIKE

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve preminule djelatnike MUP-a RH ispred središnjeg križa na groblju Jamadol, te koncelebriranom svetom misom u crkvi Presvetog Srca Isusovog danas je PU karlovačka počela obilježavanje Dana policije.

  Uslijedio je prigodni program u prostoru PU karlovačke gdje su se predstavnicima policije pridružili članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika, predstavnici Hrvatske kopnene vojske, Karlovačke županije, Grada Karlovca, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugi uzvanici. Govoreći o radu policije, načelnik PU karlovačke, Darko Car osvrnuo se i na stanje sigurnosti rekavši kako su gledajući statistički, Karlovačka županija i grad Karlovac sigurni, te kako mu je kao načelniku policijske uprave osjećaj sigurnosti građana najvažniji.

  -Policija je veliki sustav, počiva na čvrstim temeljima koje su nam ostavili naši branitelji, a generacije koje dolaze nastavljaju danonoćno provoditi zakone, štititi i služiti svima vama. Ovaj sustav jednako važnim čine rukovoditelji, policijski službenici, državni službenici, namještenici, ali i naše spremačice, kuharice i domari. Pred svima nama u ova teška i izazovna vremena brojni su i zahtjev i poslovi. Trudit ćemo se obavljati sve naše zadaće s ciljem povećanja sigurnosti svih naših građana. Osjećaj sigurnosti građana više nam govori od bilo kakve statistike koja je usput rečeno na izuzetno visokoj razini. Zahvalni smo svim institucijama i pojedincima koji nas podržavaju, onima s kojima surađujemo i onima s kojima dijelimo poslovne zajedničke interese, istaknuo je između ostalog načelnik Car, te pozvao na nastavak uspješne suradnje na dobrobit svih građana.

  U ime svih načelnika i gradonačelnika s područja Karlovačke županije nazočnima se prigodnim riječima obratio karlovački gradonačelnik Damir Mandić i svim pripadnicima policije čestitao njihov dan.

  -U svoje ime i uime svih nas izražavam zahvalnost svim policijskim službenicama i službenicima jer mi jako dobro znamo što vi svaki dan činite za sigurnost naših sugrađana, izjavio je između ostalog.

  Županica Martina Furdek Hajdin rekla je kako se "biti policajac ne odabire kalkulacijom nego srcem i hrabrošću".

  -Brojke nam pokazuju da smo sigurni, kao domovina smo visoko na ljestvici sigurnosti života, a vi tome doprinosite.

  Sigurnost i povjerenje je ono što vi zaista nama pružate, a i mi u vas imamo, naglasila je Furdek Hajdin, te zahvalila na svim akcijama koje provode zajedno, edukacijama, prevencijama...

  -Usvajamo i ponavljamo znanje, podižemo svijest, a na taj način utječemo i na brojke, a cilj je upravo smanjiti sva ona neprihvatljiva i opasna ponašanja, poručila je između ostalog Furdek Hajdin.

  Na kraju svečanosti uručena su priznanja za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u radu za četiri odjela i 22 djelatnika PU karlovačke, a tradicionalno su dodijeljena priznanja i pehari i najuspješnijima u sportskim natjecanjima.