Prvo predavanje edukativnog programa „Kreativni proces“

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Karlovcu je danas održano prvo predavanje edukativnog programa „Kreativni proces“ u sklopu kojeg su polaznici upoznati s programom Europske unije „Kreativna Europa“. Program je namijenjen kulturnim profesionalcima, kulturnim ustanovama, udrugama i svima zainteresiranima za pokretanje kulturnih projekata.

  -Značajno je istaknuti kontinuitet koji kroz „Kreativni proces“ ostvarujemo, zato što dolazimo u tri navrata. Zajedno s operativcima i kulturnim profesionalcima s područja grada Karlovca želimo uistinu graditi njihove projektne prijedloge i aktivnosti.  Danas ćemo program radionice posvetiti promišljanju njihovih ideja i aktivnosti, na koji način da ih što bolje razrade i što bolje artikuliraju i to  malo šire od onog okvira u kojem se kreću. Sljedeći put kada dođemo iznijet ćemo primjere dobre prakse gdje ćemo ih usmjeriti na projekte koji su već ostvareni  te ćemo im dovesti jednog ili dva korisnika koja ga trenutno provode u Hrvatskoj.   Treći put, pak,  kada dođemo radit  ćemo konkretno na samoj prijavi, kazala je voditeljica Ureda za Kulturu Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture Anera Stopfer.

  Zahvaljujući edukativnom programu „Kreativni proces“ polaznici će steći sva potrebna znanja kako bi vlastite projekte mogli uspješno kandidirati na europski program „Kreativna Europa“. Inače, za ovaj program u razdoblju od 2014. do 2020. godine osigurano je 1,46 milijardi eura.

  -Iznenađeni smo činjenicom da se javio jako veliki broj institucija i pojedinaca  na području Karlovca zainteresiranih za ovaj program, istaknula je Stopfer.

  Za sve sudionike koji sudjeluju u sve tri faze edukativnog programa „Kreativni proces“ izdaje se certifikat o sudjelovanju. (m.m.)

  Foto: i.č.