Lea Kajtazi iz Karlovca rodila je sina, koji je dobio ime Vigo

Prvo novorođenče u Hrvatskoj u 2020. godini rođeno u Karlovcu minutu nakon ponoći

VIŠE IZ RUBRIKE

  Prvo novorođenče u Hrvatskoj u 2020. godini rođeno je u Karlovcu 1. siječnja minutu nakon ponoći. 25-godišnja Lea Kajtazi iz Karlovca rodila je minutu nakon ponoći sina, koji je dobio ime Vigo, a rođen je sa 4.110 grama i 51 centimetar. Lea Kajtazi bila je izuzetno sretna i vesela.

  -Osjećam se lijepo i veselo, malo iznenađeno. Moram pohvaliti sestre i liječnike, svi su zaista super. Vigo se trebao roditi 30. prosinca, ali je malo pričekao i rodio se u 2020. godini. Tako se ispunila želja mojoj svekrvi, kazala je Lea Kajtazi.

  Drugo novorođenče rođeno danas u Karlovcu, došlo je na svijet jutros u 4 sata i 30 minuta. Ivana Kovačević iz Ogulina rodila je sina Luku, koji je rođen s 2.780 grama i 47 centimetara. Karlovački gradonačelnik Damir Mandić posjetio je karlovačko rodilište i u pratnji ravnatelja Opće bolnice Karlovac primariusa dr. Ervina Jančića obišao prvu rodilju u ovoj godini. Goste i novinare dočekao je šef Službe primarius Željko Štajcer, koji je istaknuo da je prvi porod u Hrvatskoj u 2020. godini bio u karlovačkom rodilištu.

  -U 2019. godini imali smo 827 poroda, što je dva poroda više nego 2018. godine, tada ih je bilo 825. 2017. godine bilo je kao i 2019. godine 827 poroda. 2016. godine imali smo 873 poroda. Od 827. poroda u 2019. godini, 357 majki bilo je iz Karlovca, 337 iz drugih dijelova Karlovačke županije, 120 iz drugih županija i trinaest iz Bosne i Hercegovine, kazao je Štajcer.

  Ravnatelj Opće bolnice Karlovac primarius dr. Ervin Jančić kao izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović uručio je poklon predsjednice prvoj rodilji u 2020. godini i zahvalio novinarima na praćenju događanja u bolnici.

  -Zahvalio bih predstavnicima medija na vrlo objektivnom i kvalitetnom praćenju zbivanja u Općoj bolnici Karlovac. Čuli ste za održivi trend u zadnje tri godine, da nismo pali s brojem novorođenčadi. Pokušavamo pridonijeti kvalitetom, dostupnošću i radom da održimo taj broj novorođenčadi u Općoj bolnici Karlovac. Zahvaljujem na suradnji Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji i na potporama, koje su nam udijelili u 2019. godini, istaknuo je Ervin Jančić.

  Gradonačelnik Mandić zahvalio je djelatnicima rodilišta na vrhunskom radu i poželio što više poroda u 2020. godini.

  -Svaki novi život, svako novo dijete, svako novorođenče ustvari budi radost. Normalno, da mi s pozicije Gradske uprave gledamo nekakav ukupan broj novorođene djece. Brojke koje smo čuli, kažu da je u zadnje tri godine ipak došlo do jednog uravnoteženja broja novorođenih, odnosno da je pad koji se pojavio 2016. godine zaustavljen i to budi nadu, rekao je gradonačelnik Mandić. (b.o.)